Mitä Suomi takaisin tarkoittaa?

Vuoden 2018 presidentinvaaleihin perussuomalaiset otti käyttöön lauseen ”Suomi takaisin”. Kyseessä on erinomainen mainoslause ja hengennostatus, ja käytämme sitä edelleen. Nyt kun lause on taas vilahdellut esimerkiksi tv-mainoksissa, olen päässyt havainnoimaan sen aiheuttamaa närkästystä. Ei ole päivääkään, ettei joku vaatisi tuohtuneena selittämään, mitä se tarkoittaa. Minkä Suomen persut muka haluaa takaisin?

Ehkä sinä, joka tätä lehteä luet, tiedät kyllä, mitä se tarkoittaa. Tai ainakin mitä se juuri sinulle tarkoittaa. Se tuskin muistuttaa Neuvostoliitosta, tillilihasta tai 1990-luvun lamasta, vaikka sosiaalisen median vääräleuat huonolla historian tuntemuksellaan niin haluavatkin uskotella. Millainen puolue sellaisella haluaisi itseänsä mainostaa?

Itse mietin asiaa kuopukseni kanssa viimeksi eilen, kun yhdessä päivittelimme hänen jo viidellä oppilaalla aiemmin ollutta koulukirjaansa. Sivut repsottivat, kirja oli sotkuinen ja luotaantyöntävä. Itse sain alakoulussa kaikki kirjat aina uusina. Muistan edelleen niiden ihanan tuoksun – se oli syksyn merkki.

Kyllä suomalainen ymmärtää, jos hänelle selittää, miksi taloustilanne on vaikea ja että kaikkien pitää joustaa. Lapsikin ymmärtää, miksi kirjoja pitää kierrättää vielä sittenkin, kun ne eivät enää ole kierrätyskelpoisia.

Mutta sitä ei moni ymmärrä, että samaan aikaan kun leipäjonot kasvavat, vanhukset jäävät hoitamatta ja lapset ilman koulutarvikkeitaan, maahan lampsii solidaarisuuden ja ihmisoikeuksien nimissä lisää huollettavia.

Ajan kuluminen ei takaa kehitystä. Monet nykypäivän ongelmat ovat uusia. Valitettavan monet ovat itse aiheutettuja, aktiivisten poliittisten päätösten seurauksia. Tunnistan sellaisia esimerkiksi maahanmuutosta, kouluista, hyvinvointiyhteiskunnasta, arvoista. Uskon, että jokainen perussuomalainen tunnistaa.

En saata olla ihmettelemättä, eivätkö ne somen vääräleuat tunnista? Vai onko ylpeys vain niin kova, että vaikka osuisi vitsaus omalle kohdalle, ei uskalleta myöntää perussuomalaisten olleen oikeassa?

Suomi takaisin tarkoittaa, että me haluamme, että meillä on taloudellinen, moraalinen ja kulttuurinen oikeus ja velvollisuus huolehtia ensin suomalaisista ja näiden tarpeista. Eikä meidän tarvitse pyytää tätä anteeksi. Maailma olisi paljon parempi paikka, mikäli kaikki valtiot tekisivät näin. Milloin kaikki oikein kääntyi näin oudoksi ja miksi?

Joskus oli aikakausi, että piti olla tarkkana, mitä sanoo Neuvostoliitosta. Emme me sitä halua takaisin. Mutta montako asiaa keksit, joista puhuessa nykyään pitää olla tarkkana? Joidenkin pitää olla tarkkana, etteivät julkisesti linkittyisi perussuomalaisiin. Siinä saattaa lähteä vaikka työpaikka.

Suomi takaisin tarkoittaa, että haluamme itse päättää omista verorahoistamme, maahanmuuttopolitiikastamme, metsäpolitiikastamme ja monesta muusta asiasta. Pääministerimme Brysselissä hyväksymä miljardien lasku suomalaiselle veronmaksajalle on tuore esimerkki sen vastakohdasta.

Suomi takaisin tarkoittaa, että Suomi on meille maailman tärkein maa. Olemme ylpeitä siitä, isänmaallisuus on meille hyve. Ja toden totta, kaikki kulttuurit eivät ole yhtä hyviä. Enkä aio pyytää tuotakaan anteeksi!

Suomi takaisin tarkoittaa, että on aika panna asiat mittakaavaan. Tärkeät asiat ensin. Meidän tulee keskittyä siihen, että oikeat, ihmistä koskettavat asiat ovat hyvin. Tärkeintä on suomalaisten turvallisuus ja hyvinvointi – se, että meidän, lastemme ja lastemme lasten kelpaa täällä elää vielä tulevaisuudessakin.

(Julkaistu Perussuomalainen-lehden numerossa 8/2020.)

23 kommenttia artikkeliin ”Mitä Suomi takaisin tarkoittaa?

 1. Mikäli suinkaan mahdollista, olisi erittäin kiinnostavaa kuulla/lukea muiden puolueiden kommentteja tämän kirjoituksen näkemyksiin.

  Etukäteen on selvää, että alati kiireinen Yle saati muita valtiovaltaa harjoittavia tahoja vapaaehtoisesti edustava orgaani, Kone Oy tai Erkon perikunta ”ei ole tilaisuudessa kommentoimaan kirjoitusta juuri nyt”.(Ilmaisun kömpelyys on suomalais-poliittisen keskustelun perinteistä verbalismia).

  Tosin mikään taho Suomessa ei voi näiden vara-ajattelijoiden johtamia mielipiteitä julkisesti, saati yksityisesti kyselläkään. Vaikka kaikki tietävät kysymysten ensisijaisen merkityksen vastaajat ovat vähissä.

 2. Meidän? keiden ”meidän”? ei ole enään mitään ”meitä”. minä suomalaisena pyrin vain sabotoimaan tätä saasta yhteiskuntaa parhaan kykyni mukaan aiheuttakseni mahdollisimman pahan rommauksen.

  • Ainakin huomattavan heikko suomen kielen taitosi sabotoi kieltämme.

   Aurinkoista syksyä ja vähemmän kaunaista elämää!

 3. Tämä nykytilanne johtuu yksinkertaisesti ’meidän’ suvaitsevaisuudestamme ja, niin, kiltteydestämme. Se olisi pitänyt muistaa jo aikoja sitten, että jos perseilijälle antaa pikkusormen, niin niille vaatimuksille ei loppua tule. Niinpä meillä on esimerkiksi sisäministeri, joka on valmis kyöräämään tänne lisää kymmeniä tuhansia elätettäviä ja potentiaalisia rikollisia. Sisäministeri, jonka tehtäviin maahanmuuton jne asemesta kuuluisivat suomalaisten asiat, erityisesti turvallisuus – ja ulkoministeri, joka on jopa lainvastaisin keinoin haalimassa tänne vaarallisia terroristeja. Riikka, jossain vaiheessa se on lyötävä nyrkki pöytään, ja karjaistava, että nyt perkele riittää! Se vaihe on viimeistään tänään.

 4. Mitä omaa Suomella on? Puhdasta jenkkikulttuuria esim. televisiokanavat täynnä, nuorisotavat ym.

 5. Uskaltavatko perussuomalaiset sanoa että:
  Kulttuuriharrastukst ja kielten opiskeleminen, pienemmät maatilat, haja-asutuksen tukeminen, pääomatulojen suurempi verotus, rikkaiden veroparatiisiomasuuksien kotouttaminen toisivat Suomea takaisin.

 6. Onko Suomi nyt sitten menetetty? Suomi – käsitteenä – tarkoittaa Suomen valtiota. Loogisesti, jotta jotain voi saada takaisin, on siitä ensin pitänyt luopua. Lisäksi: kuka, tai ketkä savat Suomen takaisin? Hallitusko? ”Suomi takaisin” on täysin absurdi lause ja vielä kehnompi tunnuslause – ei se siitä saivartelemalla parane.

 7. Sanna Marin ja Matti Vanhanen on paras pari hoitamaan talous kuntoon. Liike-elämässä on tapana leikata. Nyt taas pitää saada suomalaisten toiminta takaisin ja se vaatii elvytystä. Tämä on Vanhaselle tuttua. Marin pystyy pitämään toiset puolueet aisoissa, niin että elvytys voi toteutua.

 8. Kun Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka ajaa Suomen ja suomalaisten etua muiden ollessa globalisteja ja EU:n edessä nöyrää poikaa, loogisesti ”meidän asia” on kaikkien Perussuomalaisia kannattavien yhteistä asiaa. Muuta meillä ei ole enää.

 9. Suomi takaisin, keinolla millä hyvänsä, vaikkapa alkukantaisella örvellyksellä… Kunhan Suomalaiset hyötyvät kaikesta oli se väärin tai oikein. Mielipiteet vain suomesta ja Trumpilta ja kaikki muut saa vaieta tässä yhteiskunnassa. Hieno lause, tarkoitus taitaa olla rasistinen? Persut osaa peilata vikoja, kun omat viat on piilossa! Helppo keksiä ja elää asiassa mikä ei todellisuudessa liikuta heitä

  • Alkukantaista örvellystä lähimpänä tässäkin yhteydessä on kuitenkin ehkä sinun oma kommenttisi. Blogini standardit ovat korkeammalla.

   Aurinkoista syksyä ja vähemmän kaunaista jatkoa!

  • voisiko Riikka ja perussuomalaiset tarkoittaa sellaista suomea, Jonka suomalaiset ovat nostaneet noin sadassa vuodessa menestyvien,sekä osaavien kansakuntien joukkoon.Kun tarkastellaan meidän ”tsuhnien”historiaa,niin oltuamme lähes orjien asemassa niin veli venäläisen,kuin ruotsinkin vallan alaisina satoja vuosia.Onhan saavutuksemme melkoista luokkaa monillakin eri sektoreilla.Mehän voisimme (oikeutetusti)huutaa YK:ssa päät punaisina kun muu mailma ei suostu elättämään meitä.koska,grassismi.Historiallinen sorto.Karjalaivojen harjat.(heh)mutta emme tee niin.Samaa ei voi sanoa monien kehitysmaiden porukoista.ei niin etteikö siellä olisi ollut kolonialismia,sortoakin.Tosin valkoiset vienneet heille:antibiootit,rokotteet,rakentaneet tiestöt,lentokentät,sairaalat,ym,ym.kuitenkin nuo maat pääsääntöisesti korruption,nepotismin,sekä sisällissotien riivaamia,vuosisadasta toiseen.Voisiko se johtua uskonnosta?kulttuurista?perinteisistä klaaniyhteisöistä?ainakin tänne eurooppaan vaeltaessaan kyseinen porukka pitää kunniakkaasti kiinni tavoistaan.hyödyntäen samalla kaiken läntisen osaamisen kirjon.Eli rusinat pullasta meiningillä.

 10. Saksasta kuultiin totuuden ääni. Sikäläinen kirstunvartija demari kertoi, että tämä EU:n tukipaketti oli vasta ensimmäinen, näitä tulee lisää, eli se tulee olemaan uusi normaali. Tässäkin on yksi syy lisää saada ja ottaa Suomi takaisin. Ihan vaan meidän omaksi maaksemme. Napanuora Brysseliin on saatava poikki mahdolllisimman pian. Ennen kuin samariinin maustetytöt ehtivät tuhoota maamme.

 11. Me kaipaamme reilua ja oikeudenmukaista Suomea, jossa järjestysvallan resursseja voitaisiin perustellusti vähentää, luottaa julkiseen hallintoon ja toisiimme.

  Kiitos RP, että tuot esille Persujen pyrkimyksiä
  Ottaa Suomi Takaisin. Jos se ei ota onnistuakseen, poliittisten kaupankäyntien takia, haluamme suoraa demokratiaa. Tähdätään siihen.

 12. Kyllä nykyään tuntuu siltä, että kantasuomalainen on toisen luokan kansalainen omassa maassaan. Jatkuvasti keksitään lisää veroja ja maksuja, varsinkin jos olet töissä. Sen sijaan muunmaalaiset elätetään surutta.

 13. Katsoin ”Snaphanen” sivustolta Lars Bernin ohjelman. Se avarsi näkemystäni ymmärtämään, että vasemmisto-utopistien ja oikeisto-rahapiirien intressit todellakin näyttävät toimivan samaan suuntaan.

  Eläkkeelle vetäytyneet poliitikot saavat muhkeita palkkioita liike-elämän ”konsultteina” esiintyessään ”seminaareissa”, joissa aiemmin Davosissa sovitut ”korvaukset” palkitaan – no, rahalla.

  Olenkin ihmetellyt, mitä ylimaallista tietoutta eläköityneet poliitikot voivat tarjota yrityksille.

  Menettelyn vitsi on siinä, että poliitikon esittämä ”idea” palkitaan vasta eläkevaiheessa. Ikään kuin tarjolla olisi ylenpalttinen määrä liiketaloudellista ja muutakin viisautta.

  Ruotsissa Reinfeldtin asunto on joutunut huumepoliisin tutkintakohteeksi. Media vaikenee.

  • Minun mielestäni tällä voidaan tarkoittaa myös sitä, että meillä tulee kansakuntana olla hyvä itsetunto ja meillä suomalaisilla täytyy olla hyvä itsetunto. Silloin emme anna kenenkään sortaa meitä EU-pöydissä. Emme myöskään horju itänaapurin valtapyrkimyksissä.

 14. Voisikohan jokin ”taho” tehdä kartoituksen yhden maassamme älymystömme mielestä puutteellisen aineellisen ja henkisen tuesta kituvan uskonnollisen ryhmän näkemyksistä Ranskan viimeaikaisiin väkivaltaisiltakin vaikuttaneiden toimenpiteiden herättämistä ajatuksista?

  Uskonnollinen ryhmä ei ole saanut ansaitsemaansa myönteistä huomiota huolimatta monien aktivistien ja poliitikkojen uhrautuvasta työstä.

  Suomalaisille tarjoutuisi siten myös mahdollisuus saman tien tarkemmin perehtyä maamme poliittisiin päätöksiin vaikuttavaan imaamijohtajaverkostoon ja sen oikeusoppineiden näkemyksiin maailman menosta.

  Mikä taho tekisi tällaisen tutustumiskierroksen Suomen imaamipiireihin? Tiedon puute on ilmeinen. Ainakin yhteen suuntaan.

  (Harjoittelen kirjoittelutapaani tulevaisuuden tarpeisiin sopeutuakseni. Huomenna minua ei pidätettäne).

 15. Minulle tulee tästä Suomi takaisin sloganista mieleen ” Suomi takaisin osaksi Venäjää ” , koska perussuomalaiset ainoana poliittisena puolueena ajaa Suomen eroa EU:sta. Tällä hetkellä EU jäsenyys tarkoittaa , että jäsenmaat ovat sitoutuneet antamaan Suomelle kriidsi- ja sotilaallista apua ulkoisen kriisin uhatessa tai kriisin konkretisoituessa. Ilman EU jäsenyyttä olisimme olisimme kokonaan yksin, jos vihreitä tunnuksettomia , slaavilaista kieltä puhuvia laskuvarjosotilaita alkaisi tippua taivaalta niinkuin tapahtui eräässä Mustan meren rantavaltiossa. Nykyvenäjä katsoo Suomen kuuluvaksi Ukrainan ja Baltian maiden tapaan Venäjän etupiiriin . Ainoastaan se seikka , että Venäjä on riippuvainen EU:sta mm öljyn, maakaasun ja raaka-aineiden ostajana pidättelee itänaapuria enemmiltä agressioilta Suomea kohtaan.

 16. Aivan täysin naurettavaa tämmöinen puhe. Nämä ihmiset yrittävät selvittää uuden maailman ongelmia vanhan maailman keinoilla. Lapsikin sen ymmärtää että tämä ei toimi. Jo alakoulussa opitaan että ongelmia ei saada ratkaistua syrjimällä muita. Ja kun tämä huoltotase nostetaan tässä yhteydessä aina esille niin eivät nämä ihmiset ole tainneet miettiä ollenkaan että juuri työntekijöiden tuominen maahan olisi tällaisessa maailmantilanteessa kaikkein paras vaihtoehto huoltosuhteen tasapainottamiseksi. Ja kun tätä ei suostuta myöntämään vaihtoehdoksi niin persut vinkuu siitä miten naisten pitäisi alkaa synnyttämään lisää lapsia tähän ylikansoitettuun maailmaan. Naisia yritetään painostaa hankkimaan lapsia ja muun kulttuurisia kohtaan harjoitetaan rasismia ihan avoimesti. En kyllä ikinä uskonut että oma liberaali, tasa-arvoisuuden edelläkävijä, Suomemme joutuisi tällaiseen jamaan. Ja tähän loppuun vielä, että nämä samat ihmiset on aivan valmiita syrjimään niitä ihmisiä, jotka ovat syntyneet ja viettäneet koko elämänsä Suomessa ollen tällöin puhtaasti suomalaisia, vain koska he näyttävät erilaiselta tai heillä on juuria muaallakin. Tämän perusteella onkin täysin naurettavaa vedota siihen että ”
  Suomi takaisin tarkoittaa, että Suomi on meille maailman tärkein maa. Olemme ylpeitä siitä, isänmaallisuus on meille hyve”, koska Suomi on myös näille ihmisille maailman tärkein maa. Mutta eihän se paina vaakakupissa mitään jos iho on tumma.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s