Kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä

Olen halunnut tähän saakka pidättäytyä oman Nato-kantani ilmaisusta, jotta en rajaisi puolueen muiden toimijoiden liikkumatilaa ja vapaata pohdiskelua. Vaikka turvallisuuspoliittinen keskustelu on viime viikkoina yksipuolistunut, perussuomalaisilla jäsenillä on mielipiteenvapaus, ja olen itse pitänyt tärkeänä, että myös Nato-keskustelussa kunnioitamme erimielisiä asiallisia argumentteja.

Eduskuntaryhmä on lähipäivinä valmistautumassa tekemään päätöksensä, joka raamittaa edustajiemme työtä valiokunnissa ja koordinaatioryhmässä, ja tätä seuraavat puoluehallitus ja puoluevaltuusto ja myöhemmin keväällä puolueneuvosto. Enemmistö kansanedustajistamme on kertonut kantansa, ja keskustelu käy vilkkaana sekä julkisesti että puolueen sisäisillä areenoilla. Myös puolueen toteuttaman jäsenkyselyn tulokset olivat selviä. Koen mahdolliseksi kertoa oman henkilökohtaisen kantani Nato-jäsenyyteen.

Kuten olen vuosien varrella erilaisiin vaalikoneisiin kirjannut, olisin mieluiten nähnyt Suomen päätyvän Naton jäseneksi jo 1990-luvulla Venäjän heikkouden aikoina. Kun tämä ei toteutunut, ja Venäjän aggressiot ja imperialistiset intohimot kasvoivat, jäsenyyden tavoittelu tuntui yhä ongelmallisemmalta eikä koskaan ollut oikea hetki jäsenyyden hakemiselle. Suomen omalaatuinen ja tasapainoileva suhde Venäjään ja turvallisuuspolitiikan Nato-optio näyttivät olevan riittäviä turvallisuutemme ja koskemattomuutemme takaajia. Ja olivathan ne – Suomi on saanut elää vuosikymmenet rauhassa ja vakaudessa. Välillä kiivainta Nato-huutelua seuratessani minusta näyttää siltä, että monet ovat unohtaneet sen.

Helmikuussa mureni kuitenkin paitsi eurooppalainen turvallisuusjärjestys myös Suomen ja Venäjän välisen suhteen koko perusta. Meillä ei ole enää pohjaa, jolla tasapainoilla epämääräisessä Nato-option ja kahdenvälisten suhteiden määrittämässä tilassa. Venäjän raakalaismainen hyökkäys eurooppalaisen suvereenin valtion kimppuun hajotti vanhaan nojaavan tulevaisuutemme rakennusaineet. Vaikka tiesin sen olevan mahdollista, en kuitenkaan voinut uskoa Venäjän toimivan tällä tavalla. Kyse on Ukrainasta, mutta jokainen tietää, että kyse voisi olla myös Suomesta. Olin pakotettu tarkastelemaan kantaani jälleen uudelleen.

Kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä ja tuen valtiojohtoa jäsenyyden edistämisessä. En näe Nato-jäsenyyttä ongelmiemme automaattisena poispyyhkijänä vaan tavoiteltavana osana Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittista palettia. Parhaiten Suomen turvallisuutta ja itsenäisyyttä tukee oman vahvan ja entisestään vahvistettavan puolustuskyvyn ja puolustushalun perustan lisäksi jäsenyys Natossa. Puolustuksemme perusta on aina omissa käsissämme. Puolustusliiton hyödyt näen erityisesti ennaltaehkäisyn ja pelotteen kannalta. Samaan aikaan suvereniteettiamme ja turvallisuuttamme tulee vahvistaa myös muulla tavoin, esimerkiksi rajaturvallisuuteen, hybridiuhkien torjuntaan ja ruoka- ja energiahuoltoon tehtävin toimenpitein. Maahan voidaan hyökätä myös ilman aseita.

Natossa on ehkä huojentavaa olla, mutta ensin sinne pitäisi päästä. Tunnistan prosessin uhkakuvat, Venäjän poliittisesta painostuksesta vakavampiin toimiin asti, mutta en näe, että niitä voitaisiin välttää myöskään olemalla hakematta. Mikäli eduskunta päättää hakea Nato-jäsenyyttä, kuten toivon, valtiojohdolta vaaditaan hakemuksen riittävän suotuisan vastaanoton varmistamista kaikista jäsenmaista. Samoin valtiojohdon tulee varmistaa hakemuksen jättöajan ja jäsenyyden saavuttamisen väliselle ajalle sopiva turva eli käytännössä riittävät puolustusyhteistyön takuut tärkeimpien Nato-maiden kanssa. Varsinainen aikataulu on riippuvainen seikoista, jotka ovat (ainakin tällä hetkellä) vain valtiojohdon tiedossa.

Toivon edelleen sekä perussuomalaisilta että kaikilta muiltakin asiallista keskustelua ja erilaisten näkemysten sietämistä. Täysiä varmuuksia ei ole kenelläkään – on vain arvioita, todennäköisyyksiä ja skenaarioita sekä oppia historiasta.

45 kommenttia artikkeliin ”Kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä

 1. Si vis page, para bellum! Tosi, jos haluat rauhaa, niin valmistaudu sotaan…..

  • Älkää tehkö sitä virhettä voisin vaikka sanoa näin etukäteen, samalla tavalla käy suomen kuten kävi ukrainan.

   • Kanssasi täysin samaa mieltä ja tiedän myös monia muita Persuäänestäjiä ketä asiaa katsovat samankaltaisin silmin. Vaikea asia varmasti kaikkinensa, mutta Nato myönteisyys saa sekä Putinin kylään, sekä mahdollisesti paljon kannattajia erkaantumaan puolueen äänestämisestä. Eduskuntavaalit kumminkin jo ovella.

 2. Kyllähän Nato on vahva suoja.
  Tokihan tuo väliaika hakemuksen jättämisen jälkeen hyväksymiseen on se kriittinen aika.
  Jos Venäjä toteuttaa uhkauksensa . Se hyökkää silloin. Ja jos se hyökkää Naton ovi sulkeutuu. Emmekä ole jäseniä.
  Haetaan vaan jäsenyyttä ja kestetään mitä tuleman pitää.

 3. ”Maahan voidaan hyökätä myös ilman aseita.”

  Tämä on mitä länsiliberalismia edistävät tahot tekee päivittäin.

 4. Mitäs jos kirjoitettaisiin oikein: Si vis pacem, para bellum.

  NATO ei ole mikään rauhanjärjestö, vaan USA:n kasaarisionistien rautanyrkki. Se ei ole koskaan, missään auttanut yhtään jäsenmaataan konfliktissa ja on huuhaata väittää ettei olisi tarvittu. Falklandin sota ja Kreikan ja Turkin (molemmat NATO-maita) taistelu Kyproksella. Sen sijaan, NATO on erikoistunut pommittamaan hengiltä siviilejä ympäri maailmaa ja siinä se onkin kunnostautunut! Kosovo, Irak, Syyria, Libya, Afganistan….NATO:n sotarikosten lista on pitkä kuin nälkävuosi.

  Suomen vieminen NATO-jäseneksi johtaa siihen, että isänmaasta tehdään taistelutanner. Ei ole sattumaa, että NATO:n Atlanttinen Ratkaisu ja WEF:n Klaus Schwweinin juoksupojan perustus- ja rikoslakia halveksien läpi puskema MOU tulivat kuin tilauksesta samoihin aikoihin. Tarkoitus on täältä käsin avata pohjoinen rintama Venäjää vastaan, jotta USA:n kasaarisionistit saavat ryövättyä Venäjän Pohjoiskalotin valtavat öljy- ja kaasuvarat ja neutraloitua Murmanskin ydinsukellusvenesataman. Täällä on jo NATO:n hybridikeskus Tikkakoskella ja todennäköisesti salaista tukikohtaa varustellaa täyttä häkää Venäjälle hyökkäämistä varten. Se puolestaan tarkoittaa taktista ydiniskua tänne, senkin NATO-kiimaiset sodanlietsojat!

  Riikka Purra on pelkkä kasaarisionistien käsinukke, joka jatkaa Sionin ja Halla-ahon viitoittamalla linjalla, pitäen persut edelleen valeoppositiona. ÄLKÄÄ YRITTÄKÖ ESITTÄÄ ISÄNMAALLISIA, KUN ETTE SITÄ OLE!

  • Noissa esimerkeissäsi, joissa Nato-maa on toiminut, on hyökätyssä maassa vallassa ollut diktatuuri, kommunismista sunnimuslimilaisuuteen ja Argentiinassa (Falkland) erikseen ihmisoikeusrikollinen Videla

   Falklandin saarista käytät vanhojen kunnon demokraattisten imperialistien englantilaisten nimeä, alkuperäisempi on Las Islas Malvinas. Erinomainen onni, että imperialistiset englantilaiset, parlamentaarisen demokratian perustajat, perustivat USAn eikä joku putinisti tai maoisti

   Videlan ryöstämistä lapsista syntynyt ihmisoikeusliike Argentiinassa, ABUELAS DE PLAZA DE MAYO https://abuelas.org.ar/idiomas/english/history.htm

   • Lisätään vielä että Naton viides artikla koskee Eurooppaa ei Falklandin saaria, eikä eurooppalaisten siirtomaita. Falklandin sodassa Yhdysvallat tuki Britanniaa, Naton apua Britannia ei tarvinnut.

 5. ” Se joka miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu”. Pitää olla tietoa tehdäkseen oikean ratkaisun. Sitä varten kannattaa lukea mitä jo USAssakin sanotaan NATOn laajentamisesta virheenä. Lue ”Not One Inch” joka perustuu USAn poliittisten arkistojen sisältöön.. NATO on kylmän sodan vanha jäänne. Se pitäisi päinvastoin lopettaa, etenkin nyt kun siirrytään moninapaiseen maailmaan.
  Ei myöskään pidä uskoa Kokoomuksen masinoimia galluppeja. Ne eivät edes ole oikeita mielipideselvityksiä. NATO myönteinen Eero Lahti niitä junailee. Suurin osa suomalaisiata edelleen vastustaa NATOa.

 6. Hyvä. Nato on puolustusliitto, jota sanaa voisi alkaa käyttää (sotilasliiton asemesta). Nyt onkin otettava kantaa asiaan selkeästi puolesta, koska jostain syystä Suomen johto (Gorbatšovin ja Jeltsinin jälkeenkään) ei ole 2000-luvulla kuunnellut suomalaisten Venäjään laajasti perehtyneiden tiedustelu-upseerien luentoja Putinin ideologisista imperialistisista tavoitteista, jotka EIVÄT ole mitään yksiselitteisiä Nato-pelkoja vaan

  Putinin poliittisten tavoitteiden edistämistä sodalla, ns. vanhaan malliin
  https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-suomen-on-syyta-hakea-naton-jasenyytta/

  https://riikkapurra.net/2022/03/19/turvallisuuspuolueen-nakemyksia-nato-jasenyydesta/comment-page-1/#comment-4160 parikin tiedustelu-upseerin ja opettajan haastattelua, JOISSA SELKEÄSTI
  TODETAAN, ETTÄ UKRAINAN SOTA EI JOHDU NATOON PYRKIMISESTÄ, vaan Putinin halusta koota panslavistis-panrussistinen maailmanvalta, jossa pienillä kansoilla ei ole elämisen oikeutta paitsi vasalleina. Voi myös ihmetellä, MIKSI SUOMEN VALTIOJOHTO EI OLE 2000-luvulla kuunnellut suomalaisia, venäjää puhuvia ja asiaa laajasti paikallisesti Venäjällä pohtineita tiedustelu-upseereita Putinin aikeista, VAAN VELJEILLYT ”NAAPURIN POJAN” VOLODJAN KANSSA

 7. Jos Venäjä päättää hyökätä suomeen, niin sota käydään suomen maaperällä olisimme natossa tai emme. Tämä maa siinä tuhoutuu, ei muiden, jotka ehkä tulisivat muualta ”auttamaan”. Toisaalta ymmärrän vaikkakaan en puolusta) putinia siinä, että kuka meistä haluisi naapurikseen vihollista (ukrainahan oli pyrkimässä ainakin keskustelu tasolla natoon). Tulisiko meille mahdollisesti sodan syttyessa vain materiaalista apua, kuten ukrainalle? Heillä on 44 miljoonainen kansa meillä 5,5 miljoonaa. Meille pelkkä sotakalustoapu pelkästään hidastaisi tappiotamme. Se on varmaa, että rahaa natoon saadaan kyllä upotettua jo rauhan aikana erilaisina maksuina. Olemme jo nyt maksaneet järjettömien poliitikkojemme poliitiikan takia itsemme velkavankeuteen muutaman sukupolven verran eu:lle ja kaiken maailman ”sosiaaliapuina” ties minne. Ja kuka näissä lopulta voittaa? Yksittäiset poliitikot, ei kansa tai maa. Minä en kantaani nato asiaan vielä osaa sanoa, mutta sen tiedän, että ilman kansan äänestystä sinne ei pidä mennä. Ei kourallinen muutenkin jo järjettömiä päätöksiä tehneet politiikot siitä voi saada päättää ja taas oman etunsa vuoksi. Eikä mitkään ohjatut ja epäluotettavat gallupit saa antaa edes suuntaa päätöksissä. Ei helvetissä! Älkää suostuko siihen! Liian suuri päätös, minkä voi tehdä vain koko kansa ja kärsiä sitten seuraukset tai nauttia eduista yhdessä!

 8. HOOVER-INSTITUUTTI SEURAA VENÄJÄN KRIISIÄ
  Riikka, ehdotapa Halla-ahon kanssa Niinistölle, että tämä esiintyisi siellä
  Eli SUOMEN TOSIYSTÄVÄ HOOVER

  Lisäksi venäjää osaavat HALLA-AHO, LUUKKANEN … voisivat seurata sitä oppositiota, jota
  siteerataan laajasti

  Entinen ministeri, Vilniuksessa (Vilna) Liettuassa, taloustuntija, haastateltu runsaasti lännessä
  https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Milov

  https://www.youtube.com/channel/UCjQdM9q_Vd2gBN9Xy_zRDJQ

  Standfordin yliopiston Hoover-instituutti käyttää myös Milovin tietämystä
  https://www.youtube.com/channel/UCzWwWbbKHg4aodl0S35R6XA

  Seuraava lähetys englanniksi

  Standford/Hoover seuraa, missä mennään. Liittyy yrittäjä-geologiin Herbert Hoover, USAn presidenttiin, miljardöörihyväntekijään. Talvisodasta asti Suomea tukenut Hoover katsoi, että neuvostomiehityksen 1945 jälkeen Euroopan maista suurimman avun tarpeessa olivat Puola ja Suomi. Mutta Suomi ei VOINUT OTTAA APUA USA:LTA PELÄTEN NLIITON PAINOSTUSTA (vrt. Nato-pelko nyt). Sotaa käymätön RUOTSI OTTI JA SAI MERKITTÄVÄN APUPAKETIN muiden maiden ohella https://www.hoover.org/

  Hetken aikaa sana hooveri tarkoitti apua suomen kielessä
  http://ccomeka.com/his240/hooverfinnishrelief/finland-and-hoover/
  The gratitude of the Finnish people has been made evident by the creation of the word “Hooveri”, meaning to give generously. The word was created after his generous contribution to Finland during the Winter War

 9. Tänään 31.3. Mihail Mizintsev Михаил Мизинцев eli Mariupolin teurastaja маріупольський м’ясник
  https://riikkapurra.net/2022/03/19/turvallisuuspuolueen-nakemyksia-nato-jasenyydesta/comment-page-1/#comment-4167

  joutui Englannissa pakotelistalle monien propagandistien kanssa, ministeri Liz Truss

  Putin’s war on Ukraine is founded on lies. Today I have announced new sanctions targeting Russian state media and the Kremlin mouthpieces who spew Putin’s propaganda.
  This includes Mikhail Mizintsev, responsible for the appalling shelling of Mariupol

 10. Pitävät turvatakuut on saatava prosessin ajaksi. Kaiken pitää sujua nopeasti ja joustavasti. En tiedä, onko realistista, että hakemus lähetettäisiin salassa.
  Vakavaan sotilaalliseen yhteenottoon itänaapurin kanssa ei saa joutua, vaikka itänaapuri provosoisi ja pitäisi sotaharjoituksia ihan rajan tuntumassa.
  Meillä ei ole varaa laittaa nuoria pikkulapsen isiä tai tulevia isiä tykinruuaksi. Perheet kasvavat. Kestävyysvaje uhkaa.

 11. Hiljaiseloa tuhotussa kylässä, jonka maa on Venäjän naapuri muttei Natossa

  Kaksi asukasta jäljellä, pieni kylä Kiovan alueella. Tuhottuja tankkeja on enemmän, tuhotun kirkon vieressäkin kaksi tuhottua venäläistä tankkia, palanut hyökkääjän ruumis, väki on lapioinut päälle multaa. Taustalla säilynyt patsas, 2. maailmansodan venäläissotilas pyssy kädessä. Lukianivkan kylään jäi kaksi asukasta Nadia Semeniak ja hänen miehensä Andrii, mihinkään ei voi mennä, mitään ei ole jäljellä, haastattelut

 12. Hyvä kirjoitus, ja oikea kanta Riikalla minusta.
  Puolustusmenokysymyksissä minun arvioni on, että Nato-jäsenyys, jossa puolustusmenot voidaan suhteuttaa tavoitteeseen, että yhdessä liittouman tuella pystytään torjumaan hyökkääjä, tulee huokeammaksi kuin liittoutumattomuus, jossa hyökkääjä täytyy torjua yksin. Nato on itsenäisten valtioiden puolustusliitto, jossa yksittäiset maat voivat toki tehdä tai olla tekemättä sotilasoperaatioita Libyan tai muun maan kohdalla, niinhän valtiot voivat Nato-liittouman ulkopuolellakin tehdä. Natolla ei tietenkään ole mitään valtaa pakottaa mitään jäsenmaata osallistumaan hyökkäystoimiin esim. diktatuurin lopettamiseksi jossain maassa. Venäjä ymmärtää hyvin, että sen sotilasmahti ei riitä Naton haastamiseen, niin että skenaariossa Venäjän hyökkäyksestä Nato-Suomeen on se vika että siltä puuttuu uskottava motiivi (itsetuhoviettinen hulluus ei riitä uskottavaksi motiiviksi). Kosovon sodasta sellainen huomio, että jos Nato ei olisi puuttunut siihen, niin luulenpa että meillä olisi nyt todennäköisesti keskellä Eurooppaa islamilaisen terrorismin kasvualusta ja oiva propaganda-ase Isisin tapaisille terroristijärjestöille.
  Jos tai kun Suomi päättää liittyä Nato-jäseneksi, niin ainoa reunahuomautus jonka minä tekisin, on että silloin korostuu miten tärkeää on ”terve maalaisjärki” kotoisilla päättäjillä. Tarkoitan, että en oikein luota siihen, että vanhoilla YYA-ajan ”yes-miehillä” (ja joskus näiltä oppinsa saaneilta nuoremmillakin) SDP:ssä, vassareissa tai kepussa olisi kykyä Nato-ajan poliitikoiksi. Jos selkäytimessä on edelleen vanhat Nato-uhkakuvat oletetuissa hirmuisista lisäkustannuksista tai vetämisestä mukaan Naton sotiin samoin kuin vanha NL:n aikana opittu vallan ja voiman pelko, että ”ei isolle voi sanoa ei”, niin ei sellaisille poliitikoille voi minusta uskoa Nato-ajan politiikkaa, siihen tarvitaan uusia voimia. Erityisen vastenmielistä minusta on ollut seurata SDP:n vanhoja ulkopoliittisia toilailuja – niillähän oli tapana toistaa periaatetta pienemmän puolella olemisesta, kun tosiasiassa ainoa mihin uskoivat oli isomman (NL-Venäjän) pelkääminen ja miellyttäminen yhdistettynä ylimielisyyteen ja komenteluun pieniä Baltian maita kohtaan (yleensäkin minusta sellaiset ihmiset jotka aidosti uskovat joihinkin arvoihin, hyvin harvoin ovat niitä joilla on kova tarve julkisuudessa toistella niitä tai vakuutella muita omasta hyveellisyydestään).

  • asiallinen kirjoitus Hannu.Olen samoilla linjoilla NATO:n suhteen kuin Riikkakin.En kuitenkaan ala ruotimaan juupas eipäs meiningillä asiaa,vaan kerron mitä mieltä olen valtiosta ja tilanteesta joka johtanut tähän.Venäjän tuhoamisretkeä Ukrainassa on kestänyt noin kuusi viikkoa.vallalla on näkemys,että sota olisi saatava loppumaan hetimiten.Sinänsä ymmärrettävää,venäjän joukot ovat syyllistyneet sotarikoksiin.joka aiheuttanut ukrainalaisille suurta kärsimystä.Tästä huolimatta olen sitä mieltä että nopea päätös ei välttämättä tuo parasta ratkaisua.(paitsi venäjälle)Se olisi jos venäjä vetäytyisi ukrainasta,ilman lunnasvaatimuksia.Sekä rupeasi käyttäytymään sivistysvaltion tavoin.(käsi ylös ne jotka uskovat viimemainittuihin skenaarioihin)Pelkään että nopean rauhan hintana olisivat alueluovutukset,sekä ukrainan asevoimien kuohiminen puolustuskyvyttömäksi.Putin koplineen pääsisi kuittailemaan lännelle täyteen ahdetulle stadionille.Tätä emme voi sallia.tärkeintä on se ettei putinille eikä häntä kannattaville saa antaa viestiä,että aloittamalla sotaretkiä voi voittaa jotakin.tämän on tehtävä kipeää venäläisille niin sotilaalisesti,kuin taloudellisestikin.muistutan:he aloittivat.venäjä saa reagoida näihin vastavoimiin niinkuin parhaaksi näkee.lännen,suomi mukaanluettuna,tulee näyttää missä raja kulkee.edelleen hoetaan että tämä on putinin sota.ukrainan konflikti ei ole putinin yksityissota.vaan(pääosin) venäläisten suostumuksella aloitettu hyökkäyssota naapurin kimppuun.samantyyppinen hokema kuin:terrorismilla ei mitään tekemistä islamin kanssa.islamistinen terrori mahdollistuu islamin fundamentalistisesta takapajuisuudesta.samoin venäjän sotaretket isovenäläisestä imperialismista.venäläiset on kuka enemmän,kuka vähemmän, edesauttaneet tilannetta,että vuosisadasta toiseen että heidän vallanpitäjänsä ovat aiheuttaneet pysyvän vaaratilanteen naapurikansoilleen.kansakunta kantaa vastuun viime kädessä hallintonsa toimista.venäjän ja lännen välit on pirstottu niin kokonaisvaltaisesti,että luottamuksen palauttamista lähivuosina on turha toivoa.(ukrainalaisista puhumattakaan)putin pelkää hysteerisesti demokratiaa,sillä sen leviäminen venäjälle tietäisi hänen ja roistokoplansa loppua.kenties yllättäen arvopresidenttimme(heh) tarja halonen esitti toiveenaan.että pakotteet venäjää vastaan loppuisivat mahdollisimman pian.mielipiteeni on:jos venäjä haluaa maansa taantuvan alikehittyneeksi barbaarialueeksi,niin kaikin mokomin.polskikoon liemessä jonka ovat itse kokanneet.länsi kykenee muutamassa vuodessa tulemaan omavaraiseksi energian suhteen.tarvitsemme venäjää silloin yhä vähemman.useat valtionpäämiehet ovat koittaneet saada putinin ja venäläisten kelkkaa käännettyä.ei tulosta.venäjän johto valehtelee kokoajan,sekä käyttää sopimuspapereita toilettitarvikkeina.jääkin epäilys,mihin diplomatiaa vielä tarvitaan?vaikka saataisiinkin jokin muodollinen rauhanpaperi aikaan,mitä sitten.venäjä sulloisi sen silppuriin heti kun se ei palvelisi heidän tarkoitusperiään.venäjälle virtaa kuitenkin pakotteista huolimatta kaasu ja öljyrahaa miljardeja kuukausitasolla.näillä rahoilla saadaankin näyttävää jälkeä aikaan:kidutetaan ja murhataan siviilejä.näännytetään kuoliaaksi asti saartorenkailla ukrainalaisia.syyllistytään joukkoraiskauksiin.pakkosiirretään ukranalaisia venäjälle.tuhotaan infrastuktuuria,sekä historiallisia kohteita kymmenien miljardien edestä.tässä tämä.

 13. OTSIKKO videokuvan aloituksessa, USA
  Is Finland on the verge of joining Nato?
  ONKO SUOMI LIITTYMÄSSÄ NATOON?

  Suomen asia tulee siis USAn kansalaisten tietoisuuteen televisiokanavilla. Toimittaja USAsta keskustelee Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin JS kanssa

  Suomesta, kohta 5:20

  https://edition.cnn.com/videos/politics/2022/04/03/stoltenberg-full.cnn

  Onko Suomi liittymässä Natoon ja seuraavatko muut maat perässä?

  JS: Kunnioitamme Suomen ja Ruotsin itsenäisyyttä ja itsenäistä päätöstä. Jos he päättävät hakea jäsenyyttä, odotan, että kaikki Nato-maat ottavat heidät avosylin vastaan ja teemme hyväksymispäätöksen nopeasti

 14. UKRAINAN PUOLUSTUSMINISTERIÖN TIEDUSTELUJOHTO ON JULKAISSUT BUTSHAN MIEHITTÄNEIDEN JA SITEN SOTARIKOKSIIN OSALLISTUNEIDEN NIMET

  Sotilaat ovat tästä prikaatista
  https://en.wikipedia.org/wiki/64th_Motor_Rifle_Brigade The unit was deployed to the Northwest of Kyiv during the 2022 Russian Invasion of Ukraine. The brigade is responsible for the Bucha massacre.

  Головного управління розвідки Міністерства оборони України
  Main Intelligence Directorate of the Ministry of Defense of Ukraine
  War criminals directly involved in committing war crimes against the people of Ukraine in Bucha – servicemen of 64 separate motorized rifle brigades 35 OA VVO

  LUETTELO BUTSHAN MIEHITTÄJISTÄ
  https://gur.gov.ua/content/voennye-prestupnyky-neposredstvenno-uchastvuiushchye-v-sovershenyy-voennykh-prestuplenyi-protyv-naroda-ukrayny-v-h-bucha-voennosluzhashchye-64-otdelnoi-motostrelkovoi-bryhady-35-oa-vvo.html

 15. Kiitos Riikka Purra tästä avoimesta Nato-kannan kertomisesta!
  Liittyminen Natoon on oikea päätös, olisi voinut tehdä jo 1990-luvullakin.
  Kovasti ihmettelen täällä olevia kielteisiä kantoja, mutta jokaisella on oikeus mielipiteeseensä.

 16. MERKELIN AIKANA SAKSAN ENERGIARIIPPUVUUS PUTINISTA NOUSI 36 PROSENTISTA 2014 AINA 55 PROSENTTIIN JUURI ENNEN HYÖKKÄYSTÄ 2022

  Nyt kaksinkertainen Merkelin ulkoministeri ja nykyinen liittovaltiopresidentti tunnustaa, että LIPPOSEN PUTKI, Nord Stream 2 oli selkeä virhe „Mein Festhalten an Nord Stream 2, das war eindeutig ein Fehler“ Frank-Walter Steinmeier

  Steinmeier tulee perjantaina SUOMEEN presidentti Niinistön vieraaksi

  Steinmeier: „Luulin, että Putin ei voisi hyväksyä maansa täydellistä taloudellista, poliittista ja moraalista tuhoa toteuttaakseen imperialistisen hulluutensa. Olin väärässä kuten muutkin.” Steinmeier puhui Venäjä-politiikan ”katkerasta loppusummasta”. ”Olemme epäonnistuneet yhteisen eurooppalaisen talon perustamisessa, johon Venäjä kuuluisi. Epäonnistuimme yrityksessä sisällyttää Venäjä yhteiseen turvallisuusarkkitehtuuriin“ Steinmeier oli vakuuttunut siitä, että Putin-johtoisella Venäjällä ”ei paluuta sotaa edeltäneeseen status quoon ole”

  https://www.faz.net/aktuell/politik/inland/steinmeier-gesteht-fehler-im-umgang-mit-russlands-praesident-putin-ein-17934082.html „Meine Einschätzung war, dass Wladimir Putin nicht den kompletten wirtschaftlichen, politischen und moralischen Ruin seines Landes für seinen imperialen Wahn in Kauf nehmen würde. Da habe ich mich, wie andere auch, geirrt.“ Er sprach von einer „bitteren Bilanz“ der Russlandpolitik. „Wir sind gescheitert mit der Errichtung eines gemeinsamen europäischen Hauses, in das Russland einbezogen wird. Wir sind gescheitert mit dem Ansatz, Russland in eine gemeinsame Sicherheitsarchitektur einzubinden“ Der Bundespräsident zeigte sich überzeugt, dass es mit einem Russland unter der Führung Putins „keine Rückkehr zum Status Quo vor dem Krieg“ geben werde

 17. Sääli. NATO ei ole sellainen pelote kuin se oli 20 vuotta sitten. Se ei ole nyt Joe Käsisuihkun aikana edes sitä, mitä se oli viisi vuotta sitten. NATO on tänä päivänä kallis, hampaaton paperitiikeri, joka koostuu maista, jotka ovat sijaistaneet puolustuksensa maailmanhistorian aggressiivisimmalle ”puolustusliitolle”, jonka pelote rakentuu yksinomaan Yhdysvaltain varaan.

  Yhdysvaltain korruptiohallinnolla oli monta lusikkaa Ukrainan, jota vielä vuosi sitten nimitettiin avoimesti yhdeksi maailman korruptoituneimmista valtioista, sopassa. Suomessa sillä ei tietääkseni moisia ole, ja siksi vielä vähemmän intressiä puolustaa Suomea kuin Ukrainaa, jolle se siis käytännössä jätti nyrkkeilysäkin roolin itse vuosikausia masinoimassaan konfliktissa. Raha Natolle kyllä kelpaa, mutta itse kokisin viisaammaksi käyttää ne roposet ihan oikeaan, suomalaiseen maanpuolustukseen.

  Hankala juttu näissä kannanotoissa ulkomaiden keskinäiseen politiikkaan tilanteessa, jossa molemmat osapuolet valehtelevat minkä ehtivät, on se, että hypätään yksien valehtelijoiden kelkkaan ja ostetaan kaikki, mitä nämä suoltavat.

  Itse lakkasin luottamasta mihinkään lehtiin ja uutistoimistoihin huomattuani yksi kerrallaan niiden kaikkien tietoisesti valehtelevan. Wag the Dog oli siitä erikoinen elokuva, että se kertoi totuuden massojen mediamanipuloinnista samaan tapaan kuin Orwellkin kertoi jo ihmisikä takaperin.

 18. Natoon on nyt tunkua
  Nato-maiden ulkoministerikokous Belgiassa alkaa, 6-7 huhtikuuta 2022
  Pääsihteeri Jens Stoltenberg vastaa juuri nyt kysymyksiin keitä uusia asia kiinnostaa

  Suora Stoltenbergin alustava esitelmä ja lähetys menossa
  Kiinnostus Natoon on kova, koska kysymys on kansainvälisestä ongelmasta Venäjä

  Keskustelussa on kiinnostuneista mainittu seuraavat maat, joiden ulkoministerit on myös kutsuttu seuraamaan kokousta:
  Georgia, Australia, Suomi, Japani, Etelä-Korea, Uusi Seelanti, Ruotsi, Ukraina
  manittiin Stoltenbergin puheessa
  https://civil.ge/archives/482342
  Along with Georgia’s David Zalkaliani, top diplomats of Australia, Finland, Japan, the Republic of Korea, New Zealand, Sweden, and Ukraine, as well as EU’s chief diplomat Josep Borrell will be invited to attend one of two sessions on April 7

 19. TODISTE: Saksan tiedustelu Bundesnachrichtendienst, BND sai kaapattua radiotiedustelussa venäläisten keskusteluja, joissa suunnitellaan ja kuvaillaan siviilien surmaamista. Keskustelut on voitu sijoittaa löydettyjen uhrien paikkoihin Butshassa

  Eräässä panssarisotilaiden keskustelussa venäläiset kertovat, että ampuivat pyöräilijän

  Laatulehti Der Spiegelin uutinen 07.04.2022, 16.04:
  https://www.dw.com/en/germany-intercepted-russian-troop-calls-on-atrocities-in-ukraine-report/a-61390212
  What did the report say? The BND findings are believed to include radio transmissions that match the locations of bodies found along the main road, according to the magazine’s report. Der Spiegel said that in one intercept, a soldier allegedly described to his colleagues
  shooting someone off their bicycle. A body was photographed lying next to a bicycle.

  Pyöräilijän tapaus, Butshan keskusta 3.3., venäläisen panssarisaattueen rynnäkköpanssari BMD teloittaa pyöräilijän Jablunska – Vokzalna -katujen risteyksessä. Polkupyöräilijä ammutaan ohjuksella kohdassa 1:55, drone kuvaa

  Lisää aiheesta
  https://riikkapurra.net/2022/03/29/kannatan-suomen-nato-jasenyytta/comment-page-1/#comment-4223
  Pyöräilijä BUTSHASSA …

 20. VENÄJÄN YK-TUKIJAMAISTA MONET SAAVAT KEHITYSAPUA SUOMELTA

  SUOMI jakaa välinpitämättömästi Venäjän sotaa läpi sormiensa katsoville maille kehitysapua yli miljardin

  – Kehitysapuun käytetään lähes 1,3 miljardia euroa vuodessa. Tästä velkarahalla tehtävästä maailmanparannuksesta leikattiin vain 40 miljoonaa euroa. Miksi hallitus ei priorisoi menoja suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseen? Meri hämmästelee
  https://www.suomenuutiset.fi/leena-meri-toissijaisiin-kohteisiin-kohdistuvat-menot-pois-ja-suomalaisten-verotaakkaa-kevyemmaksi/

  Näistä valtioista jotkut ovat diktatuureja kuten Nicaragua
  https://alfatvuutiset.fi/moni-suomesta-kehitysapua-saava-maa-aanesti-venajan-puolesta/

  Päätöslauselmaa vastaan ja siis Venäjän puolesta äänestivät nämä maat:
  Algeria, Valko-Venäjä, Bolivia, Burundi, Keski-Afrikan tasavalta, Kiina, Kongo, Kuuba, Eritrea, Etiopia, Gabon, Iran, Kazakhstan, Kirgistan, Laos, Mali, Nicaragua, Syyria Tadzikistan, Uzbekistan, Vietnam, Zimbabwe.

  SUOMEN pääyhteistyömaita tai kahdenvälisen kumppanuuden maita näistä ovat Etiopia, Nicaragua, Kirgisia, Syyria, Tadzikistan, Uzbekistan ja Vietnam. Tyhjää äänestäneitä tai äänestyksestä pidättyneitä maita, jotka saavat SUOMELTA kehitysapua ovat Egypti, Etelä-Afrikka, Mosambik, Namibia, Nepal, Kenia ja Tansania

 21. Agricola on suomen ja hänen opettajansa Luther saksan kirjakirjakielen isiä. Agricolan päivänä:

  Ruotsi lähtee Natoon, JOS SUOMI LÄHTEE NYT
  Jimmie Åkesson, Ruotsidemokraatit Nato-kannalla eli enemmistö riksdagenissa ilman sosdemien, vihreiden ja vasliiton tukeakin

  Text lördag 09 apr 2022 SVT 106
  INRIKES PUBLICERAD 9 APRIL Åkesson för Nato – om Finland går med SD-ledaren Jimmie Åkesson har bestämt sig om Nato. Vid ett finskt medlemskap vill han att Sverige går med. -Om Finland skulle gå väldigt snabbt fram, det talas om juni, så ställs frågan verkligen på sin spets. Då måste vi, enligt min uppfattning, som inte prövats i partistyrelsen, också inleda den processen så snabbt som möjligt, säger Åkesson till SvD. Om SD svänger i frågan finns en riksdagsmajoritet för Natomedlemskap eftersom M, KD, L och C sedan tidigare är för ett sådant. S har öppnat för det medan V och MP är Natomotståndare
  https://www.svd.se/a/9KARJw/jimmie-akessons-besked-om-nato-finland-avgor

  Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har bestämt sig. Om Finland söker medlemskap i Nato tänker han uppmana sitt parti att byta fot och förespråka ett svenskt medlemskap

 22. Naiset aseistautuvat Ukrainassa taistelua varten
  https://pbs.twimg.com/media/FQCeQS-WUAEm4LH?format=jpg

  Englannin pääministeri Boris Johnson kävi Kiovassa kävelemässä pormestari Klytshkon (Volodymyr-Wladimir-nyrkkeilijän veljen) kanssa kaupungin läpi katsomassa tuhon jälkiä

  https://photo.unian.info/theme/71059-zustrich-mera-kiyeva-vitaliya-klichka-ta-derzhsekretarya-u-zakordonnih-spravah-ta-spravah-spivdruzhnosti-velikoji-britaniji-borisom-dzhonsonom.html

 23. Ukrainan sota ei ole vain Putinin sota. Kurskissa (Venäjällä, jossa käytiin kesällä 1943 valtaisa tankkitaistelu) venäläiset tavikset juhlistavat venäläisjoukkojen lähtöä, mihin, no tappamaan ukrainalaisia

  Video

  This is their war too. It is often said that ordinary russians should not suffer from sanctions: after all, it’s putin, not them, who started the war. In this video, residents of russia’s Kursk region happily see off russian soldiers to go rob, rape and kill Ukrainians.

 24. Ei positiivisia vaikutelmia, „Generell keine positiven Eindrücke“ Bundeskanzler Karl Nehammer

  Itävallan liittokanslerin Moskovan Putin-vierailu oli pannukakku. Sen piti olla kovasanainen keskustelu ilman tulkkeja, muttei ollut

  Putin käytti tulkkia, pitkää pöytää, vähän Kremlin pöytää lyhyempää. Tapaaminen oli Putinin Moskovan datshalla. Valokuvia ei otettu eikä mediaa informoitu

  Sieltä Putin pakeni nopeasti kaukoitään tapaamaan tänään tiistaina Valko-Venäjän Lukashenkaa, joka tulee perässä, tapaaminen ballististen ohjusten, siis kantorakettien, laukaisuasemalla Vostotshnyin kosmodromilla Amurilla. Lukashenka tarvitsee rahaa, Putin edes yhden ystävän

  Nehammer ilmeisesti yksinpuhui kuurolle seinälle Moskovassa. Putin on syvällä sotaideassa ja toimii sen mukaan. Putin käytti jopa sanaa sota ja toivoi sen pian loppuvan, mikä voi tarkoittaa massiivisen hyökkäysen alkua ja itä-Ukrainan siviiliväestön tuhoa „Putin massiv in Kriegslogik angekommen“ … er hoffe, dass dieser bald ende … Das könne aber auch bedeuten, dass die Offensive in der Ostukraine rasch beginne und das für die Zivilbevölkerung brutal und heftig werden könne

 25. PUTIN ON ONGELMISSA TIEDUSTELUN (Beseda …) ja ARMEIJAN (Shoigu …) KANSSA
  PUTIN PUHDISTAA 150 AGENTTIA VENÄJÄN TURVALLISUUSPALVELUSTA FSB (=KGB)
  https://www.thetimes.co.uk/article/putin-purges-150-fsb-agents-in-response-to-russias-botched-war-with-ukraine-lf9k6tn6g
  Putin ‘purges’ 150 FSB agents in response to Russia’s botched war with Ukraine

  Ongelmat alkoivat heti, kun juuri ennen sotaa Putin nöyryytti ulkomaantiedustelun johtajaa Sergei Naryshkiniä Сергей Нарышкин julkisesti, kun tämä ei ollut ollenkaan innostunut hyökkäyksestä (jmuut kuin nämä eivät tienneet tulevaksi) ja vahingossa paljasti julkisesti Putinin tarkoituksen liittää itä-Ukraina Venäjään

  ”Puhu puhu suoraan Sergej, tukisin tulevaisuudessa vai tuetko nyt (futuuri venäjässä), no sano, sano, kyllä vai ei, ei me mistään liittämisestä Donetsk, Luhansk puhuta, vaan tunnustamisesta, tuetsä vai ei? Selvä, istu alas”

  Sitten puolustusministeri, Putinin käsivarsi, Sergei Shoigu pantiin jäähylle, ja kun hän vaivoin palasi takaisin julkisuuteen, hän oli etäinen, ahdistunut … sota meni päin seiniä
  https://riikkapurra.net/2022/03/19/turvallisuuspuolueen-nakemyksia-nato-jasenyydesta/comment-page-1/#comment-4162

  9.4. sodanjohtoa vaihdettiin, Aleksandr Vladimirovitsh Dvornikov Александр В. Дворников pantiin johtamaan armeijaa

  Lopulta paljastui, että vakoilupäällikkö pantiin vankilaan, eikä mihin tahansa vankilaan, vaan Stalinin vankilaan, eli viesti VENÄJÄN ELIITILLE ON SELVÄ. Miksi FSB:n (= KGB) vakoilupäällikkö Sergei Beseda Серге́й Бесе́да pantiin PEITENIMELLÄ vankilaan Lefortovoon? (Vankilassa on edelleen luodinjälkiä ja käytävä, jossa Stalin ammutti vankeja massateloituksissa). Eikä vain potkaistu pellolle?

  Oletus on, että vakoilupäällikkö istuu nyt, koska ei pystynyt rakentamaan Terijoen nukkehallitusta Kiovaan. Mukaan tulee myös jotain pahempaa, Putinin ajoittainen vainoharhaisuus, jossa epäilynä on vakoilijaverkon yhteistyö USA:n eli CIA:n kanssa. Venäläinen toimittaja kuvaa tilannetta
  inside the FSB most sources seem to think it was his failure to create and fund a pro-Kremlin opposition to Kyiv’s regime
  In 2022, Putin is once again in a paranoid and angry mood, and Sergei Beseda is already in Lefortovo
  https://www.themoscowtimes.com/2022/04/11/why-is-a-russian-intelligence-general-in-moscow-lefortovo-prison-a77301

 26. Iryna Filkinan (Filykinan) murha
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008735239.html

  Butshan teurastuksen symboli. Tieto levisi ympäri maailmaa. Iryna Filkina pyöräili kotiin. Putinistien tankkisaattue teurasti pyöräilevän sinitakkisen Irynan kotikaupunkinsa Jablunska -kadulle, jolta myöhemmin löydettiin 20 tapettua siviiliä
  https://riikkapurra.net/2022/03/29/kannatan-suomen-nato-jasenyytta/comment-page-1/#comment-4228
  https://riikkapurra.net/2022/03/29/kannatan-suomen-nato-jasenyytta/comment-page-1/#comment-4223

  Ruumis makasi viikkoja kadulla ja tunnistettiin enää taidekynsistä, Iryna oli juuri ennen putinistiaggressiota osallistunut manikyyrikurssille. Häneltä jäi aikuinen tytär, Olga, joka on perustanut äitinsä nimellä muistokeräyksen Ukrainan lapsille mama_ira_fond
  https://www.instagram.com/mama_ira_fond/

 27. Ruotsin sosialidemokraattinen pääministeri haluaa/aikoo, että
  Ruotsi hakee Nato-jäsenyyttä juhannuksen jälkeen, kun Natolla on kokous Madridissa
  Ansökan är planerad att lämnas in på Nato-mötet i Madrid 29–30 juni

  Statsminister Magdalena Anderssons mål är att Sverige går med i Nato i juni i år, uppger källor för SvD. Uppgifterna kommer parallellt med att Finland i dag presenterar sin nya säkerhetspolitiska analys och de svenska Socialdemokraterna lägger upp planen för att hantera frågan internt

  https://www.svd.se/a/Wj5gW2/uppgifter-till-svd-magdalena-andersson-vill-ga-med-i-nato-i-juni

 28. Englannin ulkoministeri Elizabeth Truss tukee Suomen ja Ruotsin päätöksiä Nato-asiassa,
  mitä ne suinkin ovat

  Russian threats towards the Nordic & Baltic states are not new and only strengthen our unity.
  Sweden and Finland are free to choose their future without interference – the UK
  will support whatever they decide. 🇬🇧 🇸🇪 🇫🇮

 29. Kaksi Ukrainan Neptun Нептун -risteilyohjusta tuhosi Venäjän lippulaivan Moskovan москва illalla 13.4. Lippulaivaa käytettiin risteilyohjusten ampumiseen Ukrainan siviilikaupunkeihin. On mahdollista, että laivassa on ollut muutama ydinkärki, jotka nyt sitten ajelehtivat jossain

  Seuraavana päivänä 14.4. Venäjä ilmoitti, että laiva vajoaa ja se upposi. Uhrien lukumäärää ei ole Venäjällä ilmoitettu

  LÄHES KOKO MOSKOVAN MIEHISTÖ HUKKUI, viimeisin tieto Ukrainalta
  Ukrainan rajavartioston tiedottaja-toimittaja Natalia Gumenjuk Наталя Гуменюк kertoo, että 500 merimiehen pelastus epäonnistui sään takia ja he hukkuivat Moskovan mukana. ”Seurasimme, kun muut laivat yrittivät pelastusta. Moskovaan osuivat ohjukset räjäyttivät ammusvaraston, ohjauskyky meni”

  SENSUURI PÄÄLLE KOVIN KIERROKSIN
  Heikosti etenevän sodan takia putinistit aloittavat myös venäläisvainot, journalisteja ja poliittisia toimittajia merkitään vieraiksi agenteiksi, jotta ongelmat voitaisiin peitellä Moscow Times
  https://www.themoscowtimes.com/2022/04/15/russian-journalists-political-scientist-declared-foreign-agents-a77373

  Ylläoleva Moscow Times -linkki toimii vielä, mutta sensuuri pantiin jo päälle lehden venäjänkielisissä sivuissa
  https://www.moscowtimes.ru/2022/04/15/rossiiskie-internet-provaideri-nachali-blokirovat-sait-russkoi-sluzhbi-moscow-times-a19584 РКН заблокировал сайт русской службы The Moscow Times за новость об отказе омоновцев воевать в Украине ”Venäläiset teleoperaattorit ovat alkaneet estää Moscow Timesin venäläisen palvelun verkkosivuja. Kirjoitushetkellä sivusto lakkasi avautumasta Rostelecomin ja alueellisten palveluntarjoajien käyttäjille, joillekin MTS:n, Beelinen, Dom Ru:n ja muiden palveluntarjoajien käyttäjille”

 30. Riikka Purra
  Jussi Halla-aho
  Украине – слава

  Kuten tiedätte, USA osallistuu sotaharjoituksiin Suomessa lähiaikoina

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9741020c-0b48-4669-bb5d-b10520672ca3
  Maavoimat järjestää Niinisalon Pohjankankaalla ja Säkylässä 2.–13. toukokuuta 2022 Arrow 22 -harjoituksen, mukana joukkoja Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta, Latviasta ja Virosta

  Mitäpä jos esitätte Niinistölle, että syntyneen tilanteen takia hän kutsuisi Bidenin saunomaan Suomeen silloin ja tarkistamaan, että joukot toimivat yhteistyössä linjakkaasti?

  Biden harkitsee vierailua Kiovaan
  Biden says he IS ready to go to Ukraine: President hints White House is planning a high-level trip after previously telling troops he wasn’t allowed to cross the border from Poland

 31. Zelenskyi uskoo, että Venäjän on äärimmäisen vaikeaa palauttaa ohjusvarastojen tasoa teknologiapakotteiden vallitessa KUNHAN PAKOTTEET VAIN PITÄVÄT (puhe maanantaina)

  Moskovan pormestari Sergei Sobjanin Серге́й  Собя́нин sanoo sivullaan, että ulkomaisten yritysten vetäytyminen aiheuttaa Moskovassa riskin 200 000 ihmiselle menettää työnsä

  Pormestarin blogissa esitetään tukitoimia

  https://www.sobyanin.ru/prodolzhaem-realizatsiyu-plana-povysheniya-ustoichivosti-stolichnoi-ekonomiki
  По нашим оценкам, под риском потерять работу находится порядка 200 тыс. человек

  VENÄJÄN ASEISTUS ON KOOTTU LÄNNEN TEKNOLOGIALLA, JONKA SAANTI ON LOPPU. Ukrainan sotilastiedustelu GUR ГУР kertoo, että sanktioiden takia Venäjä ei pysty tuottamaan

  maasta ilmaan ammuttavien ohjusten järjestelmiä SAM
  https://m.jpost.com/international/article-704394
  A Russian facility responsible for the production of surface-to-air missiles (SAMs) has been shut down due to import restrictions and Western sanctions

  eikä valmistamaan moderneja panssarivaunuja 
  https://m.jpost.com/international/article-704376/
  Sanctions have stopped production of the T-14 Armata, Russia’s widely anticipated next-generation tank, which was expected to start serial production and delivery this year

 32. Kanada tukee varauksetta Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon (Justin Trudeau, pääministeri)
  https://ca.news.yahoo.com/canada-supports-finland-sweden-joining-000000196.html

  Neuvostoliiton symbolit. Puna-armeijan obeliski 1949 – 2022. Puolan TV kuukausi sitten. Hyvät naiset ja herrat. Ei ole oikein pitää julkisella paikalla tällaista obeliskia demokraattisessa vapaassa Puolassa. Kiitän Chrzowicen pormestaria tämän sodan, veren, kansanmurhan, barbarian, raiskausten ja varkauksien symbolin poistamisesta

  Ladies and gentlemen, there is no place for red star symbols in public space of democratic and independent Poland. I want to thank the mayor of Chrzowice for this act of courage and decency. This is the symbol of war, blood, genocide, barbarity, rapists and plundering of central/east Europe

 33. UKRAINALAISET PALAAVAT JOUKOLLA KOTIIN, TELEGRAM
  https://t.me/DPSUkr/3615
  ”Puolasta Ukrainaan lähteviä ajoneuvoja on joillekin alueille runsaasti. Erityisesti Ukrainan suunnassa suurimmat jonot ovat seuraavien tarkastuspisteiden edessä:” luettelo

  DIPLOMAATIT PALAAVAT
  Englannin suurlähettiläs Melinda Simmons on palannut työpaikalleen Kiovaan

  I’m heading back. Looking forward to working in Kyiv #Ukraine️ again

  JOTKUT EIVÄT POISTUNEET OLLENKAAN
  Puolan suurlähettiläs Bartosz Cichocki ei koskaan poistunutkaan Kiovasta sieppausuhasta huolimatta

  https://ogreszinas.news/polish-ambassador-to-ukraine-continues-to-work-in-kyiv-as-last-one/

 34. TOTUUDEN HETKI SAKSAN DEMAREILLA, joilla on ollut politiikkana toimia Putinin mieliksi. Die Welt-lehden mukaan myös kaasuputkibisneksessä https://www.suomenuutiset.fi/saksan-demarit-perustivat-ilmastosaation-kiertaakseen-pakotteet-nord-stream-kaasuputkea-kohtaan/

  Jopa Scholzin ystävä, Espanjan pääministeri Sanchez, usein nähty vieras Saksassa demaripiireissä, on käynyt kävelyllä Kiovassa

  Mutta Scholz puuttuu, ei ole ollut Ukrainassa. Ja järeiden aseiden lähettäminen Ukrainaan on myös ollut ongelma Scholzille

  Nyt on kuitenkin TOTUUDEN HETKI. Konservatiivisen die Welt-lehden mukaan yritys Rheinmetall on viikonloppuna antanut tarjouksen 88 Leopard-huippupanssarivaunun toimittamisesta Ukrainaan siten, että jopa 6 viikossa lähtisi 22 ja loput vuoden loppuun mennessä

  Tilaus riippuu ENÄÄ VAIN sosiaalidemokraattien liittokanslerista Olaf Scholzista, jonka on päätettävä asia

  Aikaisemmin Saksan hallitus on vältellyt asiaa kertomalla, että vienti on turhaa, koska ukrainalaiset eivät osaisi käyttää panssareita eikä korjata niitä In der Vergangenheit hatten Teile der Bundesregierung argumentiert, eine Lieferung deutscher Panzer sei nicht sinnvoll, weil die Ukrainer diese nicht bedienen oder bei Defekten nicht instand setzen könnten

  MUTTA NYT ON SCHOLZIN PÄÄTETTÄVÄ ASIASTA, KOSKA Rheinmetallin tarjous sisältää täyden logistiikkapalvelun, sekä korjaukset että panssarihenkilökunnan koulutuksen Saksassa. Die Welt-lehden uutinen viittauksena
  https://www.oldenburger-onlinezeitung.de/nachrichten/rheinmetall-will-88-leopard-panzer-an-ukraine-liefern-84422.html
  Die Welt: AUSFUHR SCHWERER WAFFEN Jetzt muss Scholz über Leopard-Panzer für die Ukraine entscheiden Von Robin Alexander, Klaus Geiger

 35. Saksan sosialidemokraatit: poliittisen kattilan paineenlasku den Druck aus dem Kessel nehmen

  Nato kokoontuu tänään tiistaina Ramsteinissa USAn massiivisessa lentotukikohdassa Saksassa (eikä esim. Naton päämajassa Brysselissä). Saksan sosialidemokraatit olivat varanneet kokoukseen myönnytyksen, Saksa lähettää 50 Gepard-panssarivaunua Ukrainaan, näin ilmoitti puolustusministeri Christine Lambrecht Ramsteinissa. Gepard-panssarivaunut perustuvat Leopard 1-pääpanssarivaunun runkoon ja ne on varustettu kahdella 35 mm:n tykillä ja tutkalla ilmakohteiden ja lisäksi maakohteiden tulittamiseksi

  Järjestelmää on myyty Brasiliaan, Qatariin ja Romaniaan. Se on POISTETTU käytöstä, mutta valmistaja Krauss-Maffei Wegmann ilmoittaa modernisoivansa laitteiston nopeasti Ukrainaa varten Bereits im Februar hatte die Rüstungsschmiede Krauss-Maffei Wegmann (KMW) mitgeteilt, man habe noch rund 50 im eigenen Bestand, die nach einer kurzen Instandsetzung an die Ukraine geliefert werden könnten
  https://www.spiegel.de/politik/deutschland/ukraine-krieg-deutschland-will-gepard-panzer-liefern-a-c53fa755-c0d1-4b59-b8a6-7d2dbaaebd74

  Lohdutukseksi sotatieteen professori Löfflmann (Englanti) antaa synninpäästön:
  Tämä demaripäätös vähentää hieman poliittisia kattilapaineita kotona ja ulkomailla. Gepard-panssari on hiukan monimutkainen ja siksi aikaa vievä opetettavaksi, mutta se kuuluu parhaisiin mahdollisiin LIIKKUVIIN ilmatorjuntalaitteisiin, mitä lännessä on saatavilla

 36. ENGLANNIN ULKOMINISTERIN PUHE 27.4.
  Elizabeth Truss
  Lontoon lordipormestarin pääsiäisvastaanotolla

  Elizabeth Truss: Naton avoimet ovet ovat loukkaamattoman pyhiä. Jos Suomi ja Ruotsi haluavat Natoon liittyä Venäjän aggressiolta suojautuakseen, me liitämme heidät niin nopeasti kuin mahdollista
  Venäjä pystyy estämään turvallisuusneuvoston päätökset, ja tätä Putin käyttää oikeutenaan barbariaan
  Putin on luopunut sopimuksista (NATO-Russia Founding Act, Treaty on Conventional Armed Forces in Europe). G20 -maiden talousjärjestö ei toimi, koska Venäjää roikotetaan siinä mukana, Neuvostoliitto myös aikanaan esti turvallisuusneuvoston päätöksiä, mutta sen pahuudessa oli hyppysellinen järjellisyyttä maailmannäyttämöllä

  https://www.gov.uk/government/speeches/foreign-secretarys-mansion-house-speech-at-the-lord-mayors-easter-banquet-the-return-of-geopolitics
  NATO’s open door policy is sacrosanct. If Finland and Sweden choose to join in response to Russia’s aggression, we must integrate them as soon as possible.

  Russia is able to block any effective action at the UN Security Council. Putin sees his veto as a green light to barbarism. He’s walked away from the NATO-Russia Founding Act and the Treaty on Conventional Armed Forces in Europe. He’s violated multiple measures on arms control. The G20 can’t function as an effective economic body while Russia remains at the table. The Soviet Union used to regularly use their UN veto, but, for all the many evils they inflicted, even they behaved with some kind of rationality on the world stage

 37. Saksan liittopäivät hyväksyi selkein numeroin raskaiden aseiden viennin Ukrainaan
  Perussuomalaisten ehkä kannattaisi miettiä, miten suhtautua EU-ryhmässä, koska AfD äänesti aseiden vientiä vastaan Saksan kom-puolueen Linke kanssa. JA LÄHES SANASTA SANAAN SAMOILLA PERUSTEILLA

  Nimittäin näitä on seliteltävä, vaikka Venäjä-politiikka olisikin rajattu EU-ryhmän ulkopuolelle
  https://yle.fi/uutiset/3-10830302 ”– Meidän ryhmämme on rakennettu muutamien perusperiaatteiden ja -tavoitteiden pohjalle. Niihin ei sisälly Venäjä-politiikka, Halla-aho sanoi Ylen haastattelussa. Hän totesi, että EU-parlamentilla on muutenkin hyvin vähän sanomista Venäjän-vastaisiin pakotteisiin. – Perussuomalaisten yksiselitteinen kanta on, että pakotteita ei voida lopettaa ennen kuin Venäjä on muuttanut toimintaansa, jonka seurausta sanktiot ovat, eli vetäytynyt laittomasti miehittämältään Krimiltä, Halla-aho sanoi.”

  Nyt AfDn puheenjohtaja (ja vasemmisto Linke) kertoo, että ”aseiden vienti pidentäisi sotaa ja vaarantaisi sodan muuttumisen ydinasesodaksi”. Mutta toisaalta Suomessa tiedämme, että juuri Putin olisi halunnut, että sota olisi kestänyt enintään 3 päivää, jonka jälkeen Kiova olisi vallattu ja nukkehallitus pystytetty
  https://www.mdr.de/nachrichten/deutschland/politik/bundestag-antrag-unterstuetzung-ukraine-100.html#Chrupalla
  Die AfD lehnt Waffenlieferungen an die Ukraine ab. Ihr Fraktionsvorsitzender Tino Chrupalla erklärte, Waffenlieferungen würden den Ukraine-Krieg verlängern. Zudem könnten sie ”uns zur Kriegspartei in einem atomar geführten Krieg machen”.

  Dmitri MEDVEDEV (Putinin turvallisuusjohtaja, entinen Gazprom-edustaja) PELOTTELEE PÄÄTÖSTÄ NATSIPOLITIIKAKSI, Telegram
  https://t.me/medvedev_telegram/60
  ”Saksan liittopäivät hyväksyi raskaiden aseiden viennin Zelenskyin hallinnolle. Näköjään Saksan lainsäätäjien mielissä kummittelee menneen ajan kunnia, niiden, jotka istuivat parlamentissa viime vuosisadalla eri porukassa. Päätös on valitettava liittopäiville. Päättyy surullisesti. Дмитрий Медведев Бундестаг одобрил поставку тяжёлых вооружений режиму Зеленского. Видимо, немецким законодателям не дают покоя лавры их предшественников, которые заседали в германском парламенте под другим названием в прошлом веке. Это печально для парламента. Печально заканчивается”

 38. Taistelut kiihtyvät. Ukrainan armeija räjäytti perjantaina Liman – Raigorodok -rautatiesillan kuljetusvaunuineen estäen venäläisten kuljetukset. Liman Лиман on Donbassin taistelujen keskiössä
  Лиман @andreyboss77

  YK:n pääsihteerin ollessa Kiovassa, venäläiset ampuivat ohjuksen kerrostaloon Kiovaan ja teloittivat suositun toimittajan

  My former colleague from the Ukrainian service of Radio Free Europe
  @radiosvoboda , journalist Vira Hyrych died. A Russian rocket hit her apartment in Kyiv yesterday. Her car is in the photo. This morning her body was found. Condolences to family and colleagues

  Yllä viestin lähettää Franak Viačorka, joka on Valko-Venäjän opposition johtajan Sviatlana Tsikhanouskayan (Svjatlana Tsihanouskaja) ST neuvonantantaja, ST on maanpaossa Liettuassa

  Valko-Venäjän asevoimien pääesikunnan päällikkö ja maan ensimmäinen varapuolustusministeri Viktor Gulevich (Viktar Hulevitš) kieltäytyi sotimasta ja ilmoitti erostaan maaliskuussa sekavassa tilanteessa (jossa eroa ei myönnetty), mikä vaikutti osaltaan siihen, ettei Valko-Venäjä liittynyt suoraan taisteluihin
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10582905/Belarus-deputy-minister-QUITS-Ukraine-war.html
  The deputy minister of defence for Belarus has reportedly submitted his resignation and claimed he cannot support the current Russian invasion of Ukraine

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s