Mitähän se maahanmuutto piristää?

Tänä aamuna olen saanut taas lukea lehdistä välttämättömyydestä lisätä maahanmuuttoa kestävyysvajeen korjaamiseksi, syntyvyyden lisäämiseksi ja työvoimapulaa paikkaamaan. Jopa kiintiöpakolaisten määrää pitää lisätä työvoiman saatavuuden turvaamiseksi.
 
Tässä taas yksi mielipidekirjoitukseni, jossa puin asiaa. Sen lähetin kuukausi sitten Aamulehteen, ja tietääkseni sitä ei ole julkaistu. Tutkijat, poliitikot, aktivistit, virkamiehetkin saavat päivästä toiseen levittää väärää informaatiota. Vastalauseita ei kuunnella.
 
Kunpa tässä maassa ei keskusteluja aina käytäisi kaikkein huonoimman ja pinnallisimman argumentin pohjalta!
 
Kirjoitukseni taloudesta, maahanmuutosta, väestönvaihdoksesta, syntyvyydestä ja työnteosta:
 
man-310920_1280
 

Maahanmuutto ei piristä julkista taloutta

 
Väestöpolitiikan dosentti Ismo Söderling kirjoitti (AL 3.12) romahtaneesta syntyvyydestä, taloudesta ja maahanmuutosta tehden vertailuja Suomen ja Ruotsin välillä. Muutama korjaus lienee paikallaan.
 
Myös Ruotsissa kantaruotsalaisten syntyvyys on alhaista. Väestönkasvu nojaa pitkälti maahanmuuttoon ja maahanmuuttajataustaisten lisääntymiseen.
 
Ruotsalaisille vanhemmille syntyneitä ruotsalaisia on enää 68,5 prosenttia väestöstä. Huomionarvoista on muutoksen vauhti ja muutokset tulijoiden taustoissa. Suomalaiset muodostivat vuonna 1990 lähes kolmanneksen ulkomailla syntyneistä.
 
Vuonna 2017 suurimmaksi ryhmäksi olivat nousseet syyrialaiset. Muita merkittäviä nousijoita ovat somalialaiset, turkkilaiset, afganistanilaiset ja eritrealaiset. Ruotsalainen yhteiskunta on täysin muuttunut.
 
Ruotsin ongelmat näiden ryhmien kotouttamisessa ja työllistämisessä ovat yhtä suuria kuin Suomessa ja muuallakin länsimaissa. Söderlingin väite elinvoimaisuudesta ja erityisesti talouden piristymisestä maahanmuuton myötä on hyvin ongelmallinen. Kuten Suomessakin, nämä ryhmät ovat merkittävä rasite julkiselle taloudelle, muiden maahanmuuton kustannusten lisäksi.
 
Myös saatavuusharkinnasta luopumista on laajalti pidetty virheenä, ja monet puolueet vaativat sen palauttamista.
 
Myös Suomeen alle 3000,- palkoille tulevien maahanmuuttajien työllisyys laskee muutamassa vuodessa kantaväestön alle. Lisäksi palkkaa pitää kompensoida sosiaaliturvalla. Siis suurin osa edes töihin tulevista maahanmuuttajista ei piristä julkista taloutta. Yritykset toki saattavat ”piristyä” halvalla töihin tulevasta työvoimasta. Veronmaksajat kustantavat tämän ”piristymisen” hinnan.
 
Erityistä ihmetystä Söderlingin kirjoituksessa aiheuttaa se, että se ei sanallakaan mainitse Ruotsiin suuntautuneen maahanmuuton valtavista ongelmista, joista nykyään Suomessakin saamme lehdistä lukea. Rikollisuus, jengit, väkivalta, yhteiskunnan yhä suurempi jakautuminen – tämäkö on lisääntynyttä elinvoimaa?
 
En tiedä, mitä dosentti tarkoittaa ”ahdistavalla maahanmuuttopoliittisella asenteella”, mutta mikäli sillä kyetään Suomessa välttämään edes suurimmat Ruotsin ongelmat, siitä kannattaa ehdottomasti pitää kiinni.
 
Syntyvyyttä maahanmuutolla varmasti saadaan lisättyä. Pelkkiin syntyvien lasten lukumääriin ei kuitenkaan ole mitään mieltä tuijottaa. Asia vaatii todellakin kiihkotonta ja perinpohjaista keskustelua sekä erilaisten intressien huomioimista eikä mielikuviin perustuvia heittoja.

6 kommenttia artikkeliin ”Mitähän se maahanmuutto piristää?

 1. Yhteiskunnassa on vuosikymmeniä käyty hiljaista kultturivallankumousta, joka on tehnyt tosiasioiden vääristelystä ja valehtelusta välttämättömän kansalaistaidon. Monikulttuurisuus ei ole onnistunut missään, mutta täällä ei usko lopu. Ennen Ruotsin maahanmuuttoa ihailtiin Suomessa menestystarinana, nyt vakuutellaan, että meillä on vielä mahdollisuus korjata siellä tehdyt virheet.

  Jossain uutisoitiin, että ihmisten keskimääräinen älykkys on alkanut laskea. Se kuulostaa ainoalta luotettavalta uutiselta pitkiin aikoihin.

  • Tällaista tämä on. Vähän hullu täytyy olla, että tässä todellisuudessa vielä jaksaa uskoa johonkin parempaan…

 2. Selityksiä keksitään sitä mukaa, kun niitä tarvitaan. Näin on käynyt jokaisessa Euroopan maassa, joka on joutunut massamaahanmuuton kohteeksi. Selitykset vaihtelevat työvoimapulasta kulttuurin rikastumiseen. Kun mikään muu selitys ei riitä, monikulttuuri onkin väistämätöntä eli jonkinlainen luonnonvoima.

  Yksikään Länsi-Euroopan maa ei ole onnistunut pysäyttämään massamaahanmuuttoa sen jälkeen, kun se on alkanut.

   • Kun rahat loppuvat, ajattelu alkaa. Youtubessa on valaiseva dokumenttisarja Espanjan sisällissodasta 1936-39.

    Granadatv kuvasi sarjan 1980-luvulla, kun oli vielä hengissä väkeä molemmilta puolilta. Sota oli tragedia vanhassa kreikkalaisessa merkityksessä eli väistämätön murhenäytelmä.

    Eri osapuolet vihasivat toisiaan, eivätkä voineet hyväksyä, että olisivat hävinneet vaaleissa ja joutuisivat alistumaan vastapuolen valtaan.

    Kun samalla alueella asuu kaksi vihamielistä kansaa, vain toinen voi voittaa. Toisen on alistuttava tai väistyttävä. Olemme Euroopassa jälleen aika lähellä tuota tilannetta. Vasemmisto ei hyväksy oikeiston valtaa. Hyväksyykö oikeisto vasemmiston vallan ja nykymenon?
    Vai onko niin, että selvitetään jälleen asein, kenen säännöillä eletään?

 3. Maahanmuutto nyt on tietysti terminä aika ympäripyöreä, mutta nykymallinen maahanmuutto joka tuntuu koostuvan aika isoilta osin kolmansista maista tulevista vailla koulutusta ja kielitaitoa olevista ihmisistä ei kyllä korjaa kestävyysvajetta tai työllisyystilannetta. Ei ole olemassa yhtään faktaa joka puhuisi tämän puolesta, päinvastoin. Syntyvyys kyllä lisääntyy ainakin hetkellisesti, mutta tässä tilanteessa ja näillä näytöillä mitä muualla Euroopassa maahanmuuttajataustaisen väestön lisääntymisestä on saatu, toivoisin kyllä että valtio edistäisi etnisten kantasuomalaisten syntyvyyttä ennemminkin. Ne maahanmuuttajat, joita tarvitaan tänne korjaamaan asioita täytyy kyllä houkutella tänne ihan muualta kuin kolmansista maista. Ihmiset jotka jo lähtökohtaisesti tulevat alikehittyneistä maista helpon hyvinvoinnin ja helppojen resurssien perässä ilman mitään selkeitä erityistaitoja (tai taitoja ylipäänsä) eivät kyllä korjaa kestävyysvajetta tai saa taloutta nousuun. Joskus todellakin tuntuu, että elämme täällä lännessä hullujen huoneella jossa mustakin vääristellään valkoiseksi ja paska timanteiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s