Ruotsi. Ruotsi. Ruotsi.

Malmössä riehutaan, Göteborgissa riehutaan, liekkivideot leviävät sosiaalisessa mediassa.

Göteborgin monilla alueilla on ollut voimassa epävirallinen ulkonaliikkumiskielto – nimittäin rikollisten ylläpitämänä. Voimaansa esittelevät aseistetut ja naamioidut miehet vartioivat kaduilla ja estivät ihmisten liikkumisen, myös kunnan työntekijöiden. Kotihoitajia suojaamaan tarvitaan vartijoita. Vanhemmat eivät vie lapsiaan päiväkotiin, kadut ovat tyhjiä. Poliisi ei myönnä, että se olisi menettänyt tilanteen hallinnan.

Malmössä riehuvat laumat panevat kaikkia paikkoja paskaksi. Erityisesti niitä, joita veronmaksaja heille on kustantanut, jotta he kotoutuisivat. Poliisit eivät ole menneet kaikille alueille, koska eivät pärjäisi riehujille.

Ihmisiä kuolee jatkuvasti ampumisten ja muun väkivallan varsinaisina kohteina tai vahingossa. Lapsiakin. Lehtien uutiset tapauksista ovat valtavirtaa. Rangaistuksia on tiukennettu, mutta ei lainkaan riittävästi. Demarimaa ei kykene enää muuttamaan linjaansa. Ruotsidemokraatit on edelleen eristetty.

Kuvottavan kaksinaismoralistinen maa sössöttää pääkirjoituksissaan toimenpiteistä, ja demarihallitus pakoilee vastuuta. Tavalliset ihmiset muuttavat alueilta toisille, segregaatio syvenee. Luokkayhteiskunta vahvistuu. Ruotsi on kaikkea muuta kuin IKEA:n tai GANT:in kuvasto.

Maahanmuuttopolitiikka jatkaa pääosin ennallaan. Edes radikaalit toimenpiteet eivät enää onnistuisi muuttamaan suuntaa. Yhteiskunnan tuhoamisesta etua ja hyötyä saavat tahot ovat liian vahvoja.

Uutiset eri puolilta Ruotsia ovat niin kertakaikkisen karmeita, että niitä on vaikea uskoa todeksi, vaikka tilanteen kehittymistä olenkin seurannut 20 vuotta.

On silti vieläkin niitä, jotka jaksavat lässyttää jotakin kotouttamisesta ja rasismista, täällä Suomessakin.

Hävetkää, ei muuta voi sanoa.

Muuttakaa Ruotsiin, vaikkapa Malmöhön. Unelmien maanne.

13 kommenttia artikkeliin ”Ruotsi. Ruotsi. Ruotsi.

  1. Ei kai tuollaiseen tilanteeseen auta kuin vastaaminen vähintään samalla mitalla. Kaduille partioimaan muutama hampaisiin saakka aseistettu ja kaupunkisotaan koulutettu jalkaväkikomppania, joka vastaa tulitukseen epäröimättä ja suuremmalla tulivoimalla kuin mellakoijat ja jengit. Ruumiita syntyy, mutta luultavasti myös jonkinlainen vastentahtoinen kunnioitus esivaltaa kohtaan. Jos pahimpien mellakoijien apuharvennuksen seurauksena kadut rauhoittuvat, ja päästään keskustelemaan siitä, mitä itsekunkin rauhaan kuuluu, niin (melkein) kaikki ovat voittaneet.

  2. IL:ssä oli hauska artikkeli asiasta. Siinä Helsingin yliopiston (kuinkas muuten…) tutkija Emilia Palonen väittää, että riehumisten syy on mm se, että ruotsalainen yhteiskunta ei ole kyennyt osallistamaan muslimeja ja että korona on luonut epätasa-arvoisen asetelman, koska nämä pienipalkkaiset eivät voi eristäytyä kotiinsa. Ensinnäkin ketään et voi pakolla ”osallistaa”. Kun muslimit eivät halua integroitua ruotsalaiseen yhteiskuntaan, niin se tutkijan mielestä luonnollisestikin yhteiskunnan, olosuhteiden, rasismin tai jonkun muun syy. Ei koskaan muslimin itsensä. Toisekseen nämä huligaanit ovat riehuneet siellä niin kauan, kuin minä muistan – siis kauan ennen koronaa, joten sillä ei tosiaankaan ole hevonpeen vaikutusta koko asiaan. Ja ne kun pääsääntöisesti elävät tulonsiirtojen varassa, niin mitään epätasa-arvoista asetelmaakaan ei voi syntyä.

  3. Loistava kirjoitus, Riikka. Kun liberaalioikeisto on saanut mahdollisuuden vaatia halpatyovoimaa täysin vieraista kulttuureista, jonka sosiaalikulut yhteiskunta kuitenkin maksaa, ja vihervasemmisto on nähnyt samassa tilaisuuden kulttuurivallankumoukseen ja multikulttuuriseen yhteiskuntaan, niin ei tuollaisesta faustisesta synenergiasta voi oikein muuta syntyä, kuin lopulta täysi helvetti. Kun sama huono päämäärä on palvellut monen eri tahon tavoitteita yhtaikaa. Väärän kuninkaan päivä.

    Olematta millään tavoin antihumanistinen, on päivä päivältä yhä vaikeampi nähdä mitään kaunista ja pullantuoksuista tapaa tämän kehityksen pysäyttämiseksi. Eräs kirjailija ennusti lännen alistuvan, Ruotsi todennäköisesti sen tien valitsee, kehitys on siellä jo liian pitkällä. Ans kattoo.

  4. Kun otetaan haittamaahanmuuttoa tietyiltä alueilta vastuuttomasti sisään, Ruotsi niinkuin muutkin saa itse vastata seurauksista. Palkka-tai muu armeija kaduille kova kovaa vastaan. Kaikki oleskeluluvat yleensäkin vuosittaiseen tarkastukseen ja kansalaistieto ja kielitenttiin. Integroitumattomat lähtee ilman muuta.

  5. Pidän Perussuomalaisia visionääreinä. He näkivät jo aikaa sitten, mikä on tulossa, kun lapataan tiettyä sakkia sisään. Sisällissodat tulee olemaan Euroopan ongelma jatkossa. Siinä rinnalla corona tuntuu aika pieneltä.

  6. Aivan loistava esiintyminen Riikalla aamulla. Joskus 90-luvullla lehtien yleisönosastokirjoituksissa kiiteltiin, kuinka mamuista tulee kolmessa kuukaudessa hyviä veronmaksajia, kun koulutustuesta pidätettiin vero. Vuosia sitä (ja kaikenlaista muuta) oli pakko kuunnella ja vaikka kuinka yritti pitää suunsa kiinni, hyvä että ei silti tullut irtisanotuksi.

    Nyt sitten tämä asiantuntija selittää, että on absurdia jos olettaa, että maahanmuuttajat muuttuisivat hyödyllisiksi kansalaisiksi muutamassa vuodessa. Tai edes seuraavassa sukupolvessa. Olisiko lopulta niin, että maahanmuutosta valehtelua ei enää pidetä hyveellisenä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s