Kirjeitä ja kunniavelkaa

(Kolumni on julkaistu lokakuun 2021 Perussuomalainen-lehdessä.)

Olen 73-vuotias nainen. Hoidin miestäni omaishoitajana siihen saakka, kun hän kuoli muutama vuosi sitten. Polvileikkauksessa meni jokin asia pieleen, enkä pysty liikkumaan ilman kovia kipuja. Minulla on takana pitkä työura, olen kasvattanut neljä lasta, työeläkkeeni on pieni. En saa kotiin mitään apua. En kuulemma ole tarpeeksi huonossa kunnossa. Olen hakenut taksikorttia monta kertaa, mutta sitä ei myönnetä. Linja-autoja ei täällä juuri kulje. Keväällä on pakko laittaa talo myyntiin, koska en enää selviä. Talojen arvo täällä on melkein olematon. En tiedä, mitä tästä kaikesta tulee. En jaksa enää hakea apua, kun en sitä koskaan saa.

Olen yläkouluikäisen tytön äiti. Tyttäreni alkoi viime vuonna käyttää kannabista, ehkä jotain muutakin. Ensin tuli poissaoloja koulusta, sitten hän alkoi olla öitäkin hukassa. Lopulta sai kakaistua, että juo ja polttaa, koska muuten ahdistaa. Hän on käynyt pari kertaa kuraattorilla ja saimme paikan terapiaan, mutta se on loppumassa, koska oli vain kolmeksi kuukaudeksi. Olen yrittänyt saada tyttöä kunnon hoitoon ja osastollekin, koska on itsetuhoinen. Ei kuulemma ole tarpeeksi sairas. Lastensuojelusta on tarjottu uimahallikäyntejä ja väläytetty huostaanottoa. Pelkään aina, kun hän ei ole kotona. Olen joutunut jäämään sairauslomalle itsekin. Kukaan ei auta.

Kirjoitan sinulle täältä Etelä-Savosta. Asuin monta vuotta pääkaupunkiseudulla ja ajoin taksia, mutta taksiuudistus vei elannon. Opiskelin sitten uudelle alalle lähihoitajaksi ja tulin töihin tänne kotiseudulle. Töitä kyllä on, mutta kyllä hirvittää, miten vähän elämän ehtoopuolella olevien hyväksi olemme valmiit tekemään. Olin kotihoidon puolella aluksi, mutta ei sitä iljennyt normaalilla moraalilla tehdä, kun mummot ja papat melkein jäivät heitteille, kun kiire paikasta toiseen oli niin kova. Jos jäi aikataulusta, piti raportoida työnantajalle, eikä tietenkään palkkaa saanut. Nyt on vähän parempi paikka ja tilanne, mutta kyllä minä itselleni vanhana melkein eutanasiaa toivon ennemmin kuin päätymistä tällaisiin paikkoihin. Ei ole ihmisarvoista elämää se, vaikka me hoitajat teemme parhaamme. Ei vaan veny enempää.

Samaan aikaan toisaalla:

Suomi on vastaanottanut 8000 uutta avunpyyntöä Afganistanista, ja nyt pitää pohtia, kuinka laajat velvollisuudet Suomella on afganistanilaisten auttamiseksi, ministeri kertoo. Hallitus tekee kaikkensa, jotta perheenyhdistämistä saadaan helpotettua, hän vakuuttaa. Meidän pitää kantaa vastuumme ja huolehtia erityisesti naisten ja tyttöjen suojelusta, entinen presidentti jyrähtää. Suomen hallitus huolehtii AINA ihmisoikeuksista ja siitä, että ilmastotoimet ovat maailman kunnianhimoisimpia. Me haluamme nostaa pakolaisten määrää ja kehitysapua. Suomella on siihen varaa. Meidän tulee olla suunnannäyttäjiä globaalissa maailmassa.

– Puheenjohtaja Purra, ymmärrättekö lainkaan, että hallitukseen voi olla vaikeuksia päästä tuollaisella ihmiskuvalla?

Kyllä, valitettavasti.

– Mikä sitten on perussuomalaisten ratkaisu maailman ongelmiin?

Ei meillä ole ratkaisuja niihin.

– Eikö tuo ole todella julmaa ja kapeakatseista?

Olemme suomalainen puolue, joten meidän tärkeimmät huolenaiheemme liittyvät Suomeen ja suomalaisiin. Meidän ensisijaiset velvollisuutemme ovat täällä. Suomessa on paljon ongelmia ja tarvetta verorahojen käytölle. Olemme valmiit ratkaisemaan erityisesti suomalaisten ongelmia.

– Entä kunniavelka?

On, paljon.  

Yksi kommentti artikkeliin ”Kirjeitä ja kunniavelkaa

  1. Karheita tarinoita nykysuomesta kaikki tyyni. perusjärkisethän tietävät että vihervasemmisto on luisunut terveen järjen jäiselle pinnalle jo aikoja sitten.Mutta sen lisäksi Marinin luotsaama SDP on myös irtautumassa reaalimailman rajoitteista.Valtamedian samalla nostaessa Marinia Suomen kuningattereksi.Toki löytyy Marinin ”klaanista” arvostettavia megafoneja moneen lähtöön.Yksi jalustalle nostettu on tytti tuppurainen,joka seuraavassa esitteleekin tarkkaa ja tasapuolista ajatusmailmaansa:Emme koskaan taivu fasismin,nationalismin,tai rasismin edessä.Me puolustamme aina ihmisoikeuksia ja demokratiaa.Me emme lähde huutokauppaan populistien kanssa.tytin rohkeutta on arvostettava.On hän melkoinen mimmi taistellessaan esim nationalismin mörköä vastaan,kuunatseista puhumattakaan.Näin voiman pimeän puolen edustajana kysyisin:missä ne natsit,fasistit,ja muut tolkienin örkit lymyävät?voisiko olla että ne ovat maastoutuneet tytin korvien väliin?Mikä olisikaan hänelle ja kaltaisilleen hyödyllisempi olkiukko kuin örkit ja kuunatsit.niitä vastaan voi taistella turvallisesti.tuntien itsensä lähestulkoon vuorten partisaaniksi.Plussana näillä tuteilla että massiivinen valtamedian,sekä valtakunnanlyttääjien tykistö takoo armotta rumputulta örkkien asemiin.tavan tallaajasta tosin tuo nationalismia vastaan rynnäköiminen saattaa näyttää hieman ontuvalta.kas kun hänen agendansa antinationalismista merkitsee Suomen itsenäisyyden ja samalla kansallisvaltion lakkauttamista.Yksi bastionlinnakkeen ketju tytillä on tuttu ja turvallinen:naisviha,jos raapahousuukot,tai jotkin persut tai odinit rynnivät liian innokkaasti vihervasemmiston asemia vastaan,niin naisviha tai antifeminismi viritetään heti käyttökuntoon kuin espanjalainen ratsu.sitten se kestosuosikki:grassismi.kun suomeen ei vielä menneinä vuosikymmeninä oltu saatu rikastuttavaa kulttuuritarjontaa mm:afganistanista,somaliasta,irakista,nigeristä,ym,ym.niin ei paljoa kohkattu rasismista.Mutta viime vuosina mitä voimallisemmin monikulttuuria hangataan kantiksien kasvoihin,ja mitä karummin todellisuus paljastuu savuverhon seasta,sitä nationalistisemmiksi kantikset kääntyvät.tyttihän myös toteaa:Me puolustamme ihmisoikeuksia ja demokratiaa.Kenen ihmisoikeuksia,ja millaista demokratiaa?Niinkuin riikan julkaisemista tarinoista voidaan todeta.On tainnut käydä niin että suomalaisten ihmisoikeudet ontuvat yhä pahemmin.Ei äkkiseltään muistu mieleen historiasta jossa pieni 5,5 miljoonainen kansa pistetään pelastamaan koko mailma rampauttamalla sen pienen maan elinkeinot yksi toisensa perään.että saadaan koko kolmas mailma pelastettua,ja itselle hyvä omatunto.vaikka tiedetään ettei suomen ponnistelut muuta mailmaa käytännössä mihinkään.kauniiksi lopuksi vielä suuren ajattelijamme sitaatti:Lainatakseni entistä puheenjohtajaa miina sillanpäätä:pelkät sanat eivät riitä,tarvitaan myös tekoja.No huh huh,siis tekeminen ei tytin mielestä ole edes alkanut.tämän tyttelin kurssila Darth waderillekin tulisi uusia ideoita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s