Yksi vaihtoehto

Kuva: Matti Matikainen

Suomessa on joukko puolueita ja Suomessa on perussuomalaiset. Vaalikampanjoiden tiivistyessä puolueiden välille pyritään vimmalla löytämään eroja, mutta jos silmä on harjaantunut, huomaa, että eroja ei perustavissa kysymyksissä juurikaan ole.

Tällä hetkellä kaikki puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta esimerkiksi tunnistavat suurimmaksi ongelmaksi ilmastonmuutoksen ja metsäkadon, joihin Suomen tulee maailman kunnianhimoisimmalla politiikalla vastata. Ne kaikki uskovat, että työperäinen maahanmuutto kehitysmaista korjaa paitsi julkisen talouden ongelmat myös korvaa vähäväkisen kansamme heikon syntyvyyden. Lisäksi ne ovat sitä mieltä, että mitä ikinä EU Suomelle kovakouraisesti syöttää – yhteisvelkaa, tulonsiirtopaketteja, ennallistamisasetusta, miljardien sakkoja ”hiilinielujen pienenemisestä”, päätösvaltamme heikkenemistä – kaikki otetaan vastaan, sillä ”se on Suomen edun mukaista”.

Kaikki muut puolueet ovat jakopuolueita, myös kokoomus, joka mielellään esiintyy tiukan talouskurin puolueena. Kaikkien johtokausilla velka on kasvanut, ja veronmaksajan hiki päässä maksamia summia on jaettu omille viiteryhmille – niihin suuntiin, joista kukin puolue uskoo ääniä tai muuta hyötyä saavansa. Samaan aikaan paisuvaan julkiseen hallintokoneistoon – valtionhallintoon, järjestöihin, kuntiin, alueille – ei haluta puuttua. Onhan siellä sekä äänestäjiä että etenkin oman puolueen uskotuille ja palvelleille tärkeitä virkoja ja tehtäviä.

Pahimmillaan samat ihmiset jakavat rahaa ja käyttävät sitä. Tämä on suomalaista korruptiota, mutta tärkeää on tietenkin muistaa, että Suomessa ei ole korruptiota.

Jakopuolueet eivät kykene korjaamaan maamme kroonisesti epätasapainossa olevaa taloutta. Suomi yksinkertaisesti tuhlaa liikaa rahaa. Ökyilee ja jakaa veronmaksajan masseja kuin mielipuolinen, velaksi. Jakopuolueet tekevät keskenään lehmänkauppoja, ja taas tavallinen suomalainen pääsee maksumieheksi.

Jakopuolueet eivät tee maan kokonaisuuden kannalta järkeviä päätöksiä, koska ne eivät halua suututtaa omiaan. Osa jakopuolueista kuuntelee Etelärannan, osa Hakaniemen ohjeita. Yhdelle on tärkeintä, että maakuntien himmelit kasvavat ja monimutkaistuvat.

Kaikki muut puolueet ovat kiinnostuneempia imagostaan kuin maallemme tärkeiden asioiden edistämisestä. Jos jokin uhkaa puolueiden imagoa, ne ovat valmiit tekemään mitä vain pelastaakseen itsensä ja mediassa hellityn kuvansa. Vaikka muissakin puolueissa on fiksuja yksilöitä, omien aivojen käyttöön ei todellakaan kannusteta. Koska argumentit eivät kanna tai niitä ei ole, valitaan kovaäänisyys, syyllistäminen, vääristely ja muut temput. Kuka keksii kaikkein typerimmän väitteen perussuomalaisista, olkoon voittaja.

Tavallinen kansalainen ja hänen huolensa jäävät aina kakkoseksi. Vaalikarjan mietteitä ollaan valmiita kuulemaan, kun on tarve odottaa palvelusta, äänestämistä. Muuten ihmisten on parempi olla hiljaa tai puhua oikeista asioista ja huolista eli niistä, joita oikeamielinen eliitti kulloinkin sopiviksi määrittelee. Mitä siitä, että metsänomistaja Kalle Kainuusta ei vähääkään käsitä, miksi hänen metsänhoitonsa nyt aiheuttaa ”ennen näkemätöntä metsäkatoa”. Tai siitä, että Jaana Espoosta ihan oikeasti näkee joka ikinen päivä omin silmin, että maahanmuutto ei ole rikkaus.

Näin nyt vain on.

Perussuomalaisia kannattaa vaaleissa yli puoli miljoonaa ihmistä. Pääministerin mukaan he ovat valinneet rasistisen puolueen. Muiden puolueiden ja median mielestä perussuomalaisten tavoitteet ja linja ovat aivan vääriä, vastuuttomia ja typeriä.

Me emme kuitenkaan välitä heidän pöyristymisistään. Emme vääristelystä, piikittelystä, syyllistämisestä. Perussuomalaiset ovat rohkeita ja käyttävät omia aivojaan.

Politiikan sirkus ei välttämättä tarvitse perussuomalaisia. Näytökset pyörisivät ilman meitäkin.

Mutta Suomi meitä tarvitsee. Tämä maa ja sen kutistuva kansa.

(Kolumni on julkaistu Perussuomalainen-lehdessä helmikuussa 2023.)

7 kommenttia artikkeliin ”Yksi vaihtoehto

 1. Täyttä asiaa erityisesti koulua koskevissa kommenteissa. Koti kasvattaa, koulu opettaa, toki yhteistyössä. Kännyt narikkaan koulupäivän ajaksi ja ruutuaikaan rajat kotona.

 2. jos passaa niin lainailen vapaamuotoisesti Brittiläisen douglas murrayn muutamaa kirjaa,jotka sivuavat Riikankin usein tuomia asioita estraadille.

  lännessä kävi niinkuin kävi.Mailma meni 2000-luvulla vinksalleen.läntinen mailma sekosi,kun sukupolvellinen nuoria opiskelijoita,jotka olivat viettäneet vuosia yliopistojen kampuksilla kohtaamatta omakohtaisesti todellisia vastoinkäymisiä,päättivät alkaa uskomaan pölyisten vasemmistolaisten proffien puheita vakavissaan.
  Koska sortoa ei enään ollut menneiden vuosikymmenien/vuosisatojen malliin,ne piti keksiä.apajille ilmaantuivat rotudemagogit,sekä tietysti kivenkoloistaan ryömivät gueer ja gender aktivistit.kun kattilaan vielä kaadetaan ympäri vuorokauden somessa päivystävät mielenterveyspotilaat niin tiedossa sakea soppa.

  murrayn reaktio oli pari napakkaa kirjaa:The strange death of europe,sekä the madness of crowds.Pelkät otsikot tekevät selväksi mistä on kysymys. Murray ei paljasta räjäyttävästi mitään uutta tai ihmeellistä,vaan julkituo ongelmia,jotka jokainen tietää todellisiksi.mutta joista puhuminen ja kirjoittaminen valtavirrassa on vieläkin ”vihapuhetta”.

  Murray:länsimaiden hämmästyttävä taipumus sietää itseensä kohdistuvaa epäoikeudenmukaista parjausta jopa avointa vihaa,on käsittämätöntä.kuitenkin osa päättäjistä,sekä valtamediat jopa kannustavat siihen.

  murray kertoo brittiläisten yliopistojen harkitsevan vakavissaan onko rasismia tai seksismiä tuoda Shakespearen tuotantoa opiskeltavaksi luokkiin.

  murrayn yksi suurimpia huolenaiheita on koulutusjärjestelmä.Se olisi mitä kiireisimmän korjauksen tarpeessa.Länsimaiset koulut tuottavat massoittain ihmisiä,jotka pitävät länttä syyllisenä kaikkiin mailman ongelmiin.Samalla lännen ulkopuolista mailmaa syntiinlankeemusta edeltävänä paratiisina,jossa ei tapahdu mitään pahaa,tai jos tapahtuu,se johtuu tavalla tai toisella valkoisista länsimaalaisista.

  murray käsittelee myös kriittistä rotuteoriaa(Critical Race Theory)joka on levinnyt 2000-luvulla vasemmistolaisilta kampuksilta mediaan,sekä suuryhtiöiden henkilöstöseminaareihin.

  murray pohtii tulevaisuutta realistisesti sortumatta toiveajatteluun.Todeten:amerikassa yhä useammat vanhemmat ovat nousseet vastustamaan kouluissa opetettavaa kriittistä rotuteoriaa ja trans-queer ideologioita.Onko omiin lapsiin kohdistettu pohjoiskoreamallinen aivopesu se kynnys jota ei enään siedetä?

  On sanomattakin selvää,että murray on liian älykäs sekä sivistynyt saadakseen huomiota suomalaisessa valtamediassa.sama kohtalo tuntuu olevan monilla esim perussuomalaistenkin toimijoilla.sanomaa väännellään,leikataan (sopivasti)tai jätetään vaille huomiota.Valtamedia jää tuontuosta kiinni näistä tempuista.

 3. Linnanjuhlissa, vaaleissa voitaisiin hieman säästää rahaa poistamalla kokonaan alkoholijuomien tarjoilu koska alkoholi huonontaa ihmisten älykkyyttä. Ei missään työpaikoissakaan saa olla ikinä kännissä töissä. Eduskunnissa voitaisiin säästää rahaa rankaisemalla kansanedustajia poissa oloista täysistunnoissa poistamalla pieni osa heidän palkoistaan siihen asti, kunnes poissaolot loppuvat.

 4. Hienoa , että on tuommoinen nainen kun Riikka. Uskaltaa sanoa asiat suoraan, niin kun ne on ja semmosella tavalla, että tämmöinen tavallinen ukkelikin ymmärtää. Ja uskallat laittaa Marinille ” luun kurkkuun” HIENOA .

 5. Hei
  Haluaisin kysyä mielipidettänne aiheettomiin Corona tukiin yrityksille. Myös tukien valvonta /pois perintä toisi paljon puhuttuun valtion kassaan merkittäviä summia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s