Kommentti somekaivauksiin


Kuten muutama viikko sitten haastattelussa totesin, perussuomalaista politiikkaa ja perussuomalaisia vastustavat poliittiset tahot tulevat vuorollaan ottamaan jokaisen perussuomalaisen ministerin ja muun toimijan kohteekseen ja vyöryttämään todellisia tai keksittyjä väitteitä heidän moitteistaan ennen ministeriyttä tai jopa koko poliittista uraa. Ministeri Junnila saatiin eroamaan, joten mitään syytä heillä ei ole lopettaa. Veren makuun kun kerran pääsee. Aika monen meistä kimpussa ollaankin jo oltu – kuten toki vuosien varrella moneen kertaan. Jussi Halla-aholla lienee kovin rekordi siitä, kuinka paljon vanhoja kirjoituksia on kaiveltu ja niistä otsikoita tehty.

Ennen vaaleja talvella (IL 1.2.2023) ja nyt uudelleen tarmokkaat toimijat ovat kahlanneet taas myös Halla-ahon blogin Scriptan vieraskirjaa läpi ja etsineet sieltä allekirjoittaneen syntejä. Puhutaan vuodesta 2008. Eli lähes 10 vuotta ennen politiikkaa edes mukaan lähtemistäni.

Jatkoakin varmasti on luvassa, sillä kirjoituksiani löytyy internetistä tuhansia. Mukavaa puuhaa arkeologeille.

Olen aiemmin kertonut, että olen kirjoittanut niin kyseiseen vieraskirjaan kuin monelle muullekin netin foorumille ja keskusteluryhmään. Aloitin nettikirjoittelun heti 2000-luvun alussa, kun se alkoi yleistyä. Aiheina on ollut hyvin paljon politiikka ja maahanmuutto, mutta myös ympäristöpolitiikka, sosiaalipolitiikka, talouspolitiikka, politiikan tutkimus, media, kansainvälinen politiikka, perhe, raskaus, synnytys, kuolema, traagiset elämänkokemukset, eläimet, kestovaipat, kirjallisuus, kirjoittaminen, kasvissyönti, musiikki, juokseminen, uiminen, ruokavaliot, terveys, sairaudet… Nimimerkkejä on ollut useita. Kahta blogia olen kirjoittanut omalla nimelläni. Aktiivisin taisin olla vuosien ajan Näkökulma-nimisellä foorumilla (politiikkaa ja yhteiskuntaa) ja myöhemmin erilaisilla lapsi- ja perhesivustoilla.

Vieraskirjassa ja Hommafoorumilla olen keskustellut maahanmuutosta, kuten olen julkisuudessa kertonut. Lisäksi olen tavannut palstan muita kirjoittajia, kuten pääjehu Halla-ahoa, muutamia kertoja Annankadun olutbaarissa ja satunnaisesti muissa yhteyksissä. Vieraskirjassa ei ollut mitään rekisteröintiä vaan kuka tahansa saattoi kirjoittaa millä tahansa nimellä. Moderointiakaan Halla-aho ei tainnut harjoittaa. Hommafoorumi toimi sitten jo enemmän nykyaikaisempien keskustelupalstojen tavalla. Lopetin sinne kirjoittamisen varsin pian alun jälkeen.

Kuten muutkin ihmiset, elän, kirjoitan ja toimin kulloisessakin iässä ja ajassa, kuten silloin olen tehnyt. Ajatteluni kehittymistä ja päätymistäni politiikkaan ja perussuomalaisiin olen kuvannut monessa haastattelussa. Olen tehnyt 46-vuotisen elämäni aikana paljon huonoja valintoja, onneksi myös tosi monta hyvää, oppinut paljon, muuttanut mieltäni, kehittynyt, ollut tyhmä ja lapsellinen, ollut fiksu ja aikuismainen ja niin edelleen. Normaalia ihmisen elämää. Olen varmasti kirjoittanut ja sanonut asioita, jotka ovat tyhmiä tai mielettömiä tai rumasti sanottu tai huonosti valikoituja. Olen nykystandardein varmasti käyttänyt myös huonoa huumoria – teen sitä muuten vieläkin, kuten useimmat tuntemani ihmiset.

Ja toisaalta myös päinvastoin: joskus luen pidempiä kirjoituksiani ajalta ennen politiikkaan tuloa ja mietin, että kylläpä silloin vielä leikkasi – kun politiikan syke, turrutus ja muut alhaisuudet eivät olleet vieneet luovuutta ja kirkasta tyyliä ja oli aikaa jopa ajatella, tutkia ja haastaa itseään. Kuka raikkaalla päällä tätä jaksaisi? Siksikin haaveilen politiikan jälkeisen elämän vakavasta kirjoittamisesta. Kunhan sananvapaus nyt säilyisi; muutenhan kirjoittamisessakaan ei ole mitään mieltä. Siihen selvästi monet yhteiskunnan virrat vievät, valitettavasti.

Kansanedustajana tai ministerinä en varmasti kirjoittaisi tai sanoisi tai edes tekisi kaikkia asioita, joita olen aiemmin kirjoittanut, sanonut tai tehnyt. Tietenkään. Aika, ikä, ympäristö. tehtävät, vastuu ym. vaativat toisenlaisia otteita ja tarkkuutta. Tämäkin on useimmille ihmisille aivan päivänselvää. Julkisessa tehtävässä olevalta vaaditaan erilaista toimintaa ja puhetta kuin tavikselta. Mitä korkeampi tehtävä, sitä tarkempi on oltava. Ei vain kirjoittamisessa vaan puhumisessa, jokaisessa valinnassa, rentoutumisen tavoissa, yksityisyyden suojaamisessa.

Sosiaalinen media, woketus, cancel-kulttuuri ja jatkuvaa irtisanoutumista vaativa nykyaikamme ovat muuttaneet lähtökohdat. Suunta on hyvin huolestuttava. Itse kuitenkin kannustan olemaan antamatta sille enempää pikkusormea. Ihmiset ovat epätäydellisiä, kaikki. Politiikassa ja liepeillä on syytä keskittyä tekoihin ja aikaansaannoksiin.

Minulle ei tulisi mieleenikään alkaa irtisanoutua tai pahoitella tekemisiäni ja sanomisiani vuosien ja vuosikymmenten takaa. Miksi ihmeessä niin pitäisi tehdä? En varmasti ole samaa mieltä läheskään kaikista asioista. Monista olen, mutta en aio lähteä median ja vasemmiston kanssa peliin, että mistä olen ja mistä en. Tai olenko kirjoittanut tuon ja tuon vai en ole. Siitä kun ei tulisi loppua. Ei minkäänlaista loppua. Muistikin tulisi jo vastaan. Antaa kiinnostuneiden siis kaivaa.

Olen politiikassa aivan muista syistä. Suoriutumistani arvioitakoon sen perusteella, mitä luottamustoimissani, kansanedustajana, ministerinä ja puolueen puheenjohtajana teen.

Perussuomalaiset on hallituksessa toteuttamassa rohkeaa ja erittäin hyvää hallitusohjelmaa tämän rakkaan maan parhaaksi. Siinä on itsellenikin tarpeeksi tekemistä tuleviksi ajoiksi. Äänestäjiltä saatu vahva mandaatti tukee meitä työssä.

Lisäys aiemmin kirjoitettuun:

Olin joskus hyvin turhautunut ja toivoton tietyistä Suomessa nähtävistä maahanmuuton lieveilmiöistä, esimerkiksi naisiin kohdistuvasta häirinnästä ja seksuaalirikoksista ja islamin epätasa-arvoisista käytännöistä. Kuten moni muukin on. Silloin saattaa sanoa tai kirjoittaa vihaisesti ja typerästi.

Minun vihainen tekstini on vain vihaista tekstiä, ei mitään muuta. En hyväksy enkä ole koskaan hyväksynyt minkäänlaista väkivaltaa.

Kuten aiemmin sanoin, en tietenkään tässä asemassa, elämänvaiheessa ja iässä kirjoittaisi mitään sellaista enkä ole monista asioista enää lainkaan samaa mieltä. Olen ilmaissut itseäni tavoilla, joita en nykyään hyväksyisi.

Maahanmuuttopolitiikan ongelmia ei ratkota kirjoittamalla turhautuneena ja toivottomana somen samanmielisten foorumeilla vaan lähtemällä puoluepolitiikkaan ja osallistumalla demokraattisiin vaaleihin. Aika moni kirjoittaja tuolta ajalta on lähtenyt.

Poliittisella kentällä perussuomalaiset tarjoaa kanavan tässä demokraattisessa vaikuttamistyössä. Vaaleissa saimme vankan kannatuksen korjata maahanmuuttopolitiikkaa parempaan suuntaan. Hallitusohjelma on sen mukainen.

Suoriutumistani jokaisella on oikeus arvioida miten haluaa, mutta politiikassa toivottavasti sen perusteella, mitä luottamustoimissani, kansanedustajana, ministerinä ja puolueen puheenjohtajana teen.

112 kommenttia artikkeliin ”Kommentti somekaivauksiin

  1. Riikka, vaadi että ongelmista saa puhua, mutta jätä vähän sitä uhmakkuutta vähemmälle, jotta asia olisi hallituskumppaneillekin helpompi.

    • Täysin samaa mieltä olen.
      Ajan henki on varsin herkkähipiäinen nykyään, loukkaannutaan loukkaantumasta päästyään.
      Tämä olisi hyvä ottaa huomioon tekstejä julkaistaessa. Jokaisella meistä on varaa petrata toisen kunnioittamisessa ja ystävällisyydessä. Ystävällisellä ja toista kunnioittavalla sävyllä saa asiansa paremmin läpi ja samalla vie vastustajilta mahdollisuuksia tarttua epäolennaisuuksiin.

  2. Vasemmisto lyö vettä myllyyn kunnes hallitus kaatuu – tämä on opposition tehtävä. Naurettavaksi tilanteen tekee se, kuinka suurella innolla mediakenttä ja vaikutusvaltaiset hallituspoliitikot ovat lähteneet tähän ajojahtiin mukaan. Paremmuuden kesäkisat ovat täydessä vauhdissa.

    Perinteisten konsensuspuolueiden hätä on käsinkosketeltavaa. Yksi suurista puolueista ei suostu pelaamaan sitä peliä jossa kaikki poliitikot ovat samasta puusta hieman eri tavalla veistettyjä. Jatkakaa samaan malliin, Suomi tarvitsee teitä.

  3. Riikka, super voimia sinulle !!
    Älä luovuta!! Yritä jaksaa!!
    Olen äänestänyt sinua ja olin niin iloinen ja onnellinen voitosta, jonka sinä ansaitset.
    Suomen ja suomalaisuutta arvostava väestö varmasti tukee sinua.
    Tähän samaan lisään.
    Jussi Halla-ahon ilmoittautuminen mahdolliseksi presidentti ehdokkaaksi lisäsi minulle toivoa parempaan tulevaisuuteen.

  4. Tiesitkö Riikka Purra, että Sinulla ja meillä kaikilla on oikeus kutsua itseään sen maan kansalaiseksi, johon on saanut kansalaisuuden. Toisin sanoen, jos anot Somalimaan kansalaisuutta, ja anomuksesi hyväksytään, voit kutsua itseäsi Somalimaan kansalaiseksi. Suomen kansalaista kutsutaan suomalaiseksi. Suomalaisia on paljon vuosikymmenten, jopa vuosisatojen kuluessa muuttanut mm. Yhdysvaltoihin, Australiaan, Yhdistyneisiin Kuningaskuntiin ym. He voivat hyväksytyksi tultuaan kutsua itseään ko. maan kansalaiseksi. Joten ole huoletta, myös Sinä voit niin tehdä. Voit myös olla kaksoiskansalaisuuden omaava. Tämä teksti siksi, kun kerroit ettei Sinusta voi tulla somalialaista, vaikka muuttaisit Somalimaahan. Kyllä Sinusta voi jos haluat.

    • Sivusta katson kommenttiasi hälle. Miksi kaivelet joutavaa? Jos sinulla on oikeus tuohon ajatukseen, niin onko kaikkien ajateltava samalla tavalla. Ihme ihmisiä, ettei anneta jokaisen olla omaa mielipidettä! Vai että tasa-arvo! Tuo seikka ei oikein taida liittyä edes mihinkään. Ja on eri asia olla pakotettu lähtemään kodistaan kuin että mennään karkuun velvoitteitaan huolehtia kotimaastaan ja maahan, jossa vielä elätetään näitä jo maansa rikkaita (ei sieltä köyhät tule). Joten antakaa olla ja ihmisille vapaus ajatella! Kellä se on se hirsi omassa silmässä, kun ei totuutta nähdä!

      • Tottakai saa olla mitä mieltä haluaa, mutta jos joku suomen kansalaisuuden saanut kutsuu ja kokee itsensä suomalaiseksi niin se on hänen mielipide ja totuus. Ei häntä voi syyttää tai haukkua, jos olet eri mieltä

    • Huono esimerkki. Ei kukaan ole niin hullu, että hakee Somalian kansalaisuutta ja tokkopa Riikka Purraa sinne edes hyväksyttäisiin. Musta säkki päällä ei kukaan normaali nainen halua kulkea, vaikka suomalainen media toitottaa, että se on naisten oma valinta. Ei ole. Ei käy länsimaisen naisen pirtaan muutkaan islamilaisen maailman käytännöt, rajoitukset, väkivalta ja rasismi. Viimemainittua voisi käydä vaikka hensinkiläisessä moskeijassa kuuntelemassa, jos hallitsisi kielen. Kun sitä ei suurimmalla osalla suomalaisista ole, sieltä voi imaamin arvovallalla jatkaa loputtomiin misinformaation ja vihan levittämistä kuten muutaman vuoden takainen tv-ohjelma Tanskasta selvästi osoitti.

      Pidä pintasi, Riikka ja onnea matkaan!

  5. Moi ja tsemppiä.Tää on mennyt sairaaksi koko touhu.Voimia sulle.Muista,et monet on sun takana

  6. Voimia sinulle.100% sinun kanssa samaa mieltä.👍👍👍👍👍👍👍👍😶

  7. Ja sitten kävi niinkuin kävi… ! Lukisit blogista ”Jaskan pauhantaa” uusimman bloginsa,

  8. Miksi et hyvä RIikka puolusta itseäsi suorasanaisesti aivan kohtuuttomia vääryyksiä vastaan? Ethän sinä kutsunut turkkilaisia apinoiksi vaan yhtä sinua julkisella paikalla seksuaalisesti ahdistellutta turkkilaismiestä. On aivan mieletöntä, että vasemmistoaktivistit ja valtamediamme toimittajat levittämällä levittävät asiayhteydestään leikattua ja monikkoon muutettua väitettä ”turkkilaisapinoista” Turkkiin ja perään ulkoministerimme pyytää anteeksi, ja sitten sinua syytetään Suomen maakuvan pilaamisesta! Älä anna tällaisten vääristelyjen jäädä elämään julkisuuteen!

    Jo tämän yhden esimerkin kautta voit osoittaa median ja vainoajiesi hirvittävän moraalittomuuden. Itseään feministeiksi mainostavat ihmiset jättävät täysin huomioimatta tämän seksuaalisen ahdistelun kontekstin jota koskien vahva tunneilmauksesi tapahtui nimimerkillä pienessä sisäpiirissä. He tekevät vääristelyn tietoisesti, jotta voisivat maalata sinut mahdollisimman huonoon valoon. Kukaan ei ole mediassa maininnut ”turkkilaisapinan” seksuaalisen ahdistelun kontekstia. Ei yksikään! Kaikki ovat toistaneet sinun haukkuneen turkkilaisia apinoiksi! Se ei ole sattumaa. Missä on #metoo kun ahdistelukokemus on heille täysin merkityksetön?

    Tuntuu väärältä, kun sanot median tekevän vain tehtäväänsä, koska tällainen tietoinen vääristely ei voi olla heidän tehtävänsä. Tuntuu väärältä kun hyvä pakottuu pyytämään pahalta anteeksi, kun hyvä alistuu toistamaan pahan rituaaleja, kun hyvä nöyrtyy ruoskimaan itseään eikä osoita pahan pahuutta, kun hyvä vaikenee pahan vain jatkaessa valheitaan. Jokaiseen nöyrtymiseen paha riekkuu vain entistä verenhimoisempana ja voitonriemuisempana ja on valmis kertomaan yhä suurempia valheita (lienet huomannut tuoreen HS:n kirjoituksen Scriptasta).

    Älä mene enää polvillesi. Nouse ja seiso suorana tätä pahaa vastaan. Miljoona suomalaista seisoo tukenasi.

  9. Hienosti purettu, vaikka tästäkin kokonaisuudesta opposition edustajat tai kannattajat ovat pätkän ottaneet. Aina kirjoitettu sana saadaan kuulostamaan erilaiselta koko kontekstista irroitettuna, kuten tässäkin.

    Olen lähes 60 vuotias nainen, seurannut vasemmiston äänenkäyttöä 70-luvulta tähän päivään ja olen sitä pitänyt aina vastenmielisenä. Enkä ole poliittinen henkilö enkä edes perussuomalaisten kannattaja. Mutta pikkuhiljaa alan tuntea sympatiaa teitä kohtaan. Jos mikä ärsyttää, on kiusanteko missä tahansa muodossa tai epäreilu toiminta. Tässä ajojahdissa yhdistyy molemmat.

    Suoraselkäinen puhe ei ole rasismia, rasismia en puolla, enkä hyväksy millään tavoin. En edes silloin kun oppositio toimii rasistisesti kansan mandaatilla valitun hallituksen jäseniä kohtaan. Rasismia voi harjoittaa moneen suuntaan, vasemmistolaisuus ei sitä valkopese.

    Pidä pintasi Riikka!

  10. Hyvä Riikka voimia.

    luin järkyttävän uutisen suomen kansalaisen kohtelusta ulkomailla, täysin avuttomassa tilassa eikä pääse suomeen takaisin https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5fe54881-f779-4cc0-bfa1-7c8cbcae5402
    Miten voi olla mahdollista että valtio lennättää isis ryhmittymään kuuluneita henkilöitä suomeen erikoislennoin mutta suomen kansalainen ei pääse kotimaahan lomalta koska terveydentila on pettänyt?

    Ongelmat on hyvä ottaa esille kaikissa asioissa ja ehkä nykyaika on niin kaikesta loukkaantuvaa että ns normaalilla kansankielellä sanotut asiat koetaan joskus kärkevämmäksi kuin tarkoitettu ja itse asiasisältö jää käsittelemättä.

    Koen hankalaksi ajan jossa makeistenkin perinteiset nimet on täytynyt muuttaa vaikka niitä nimetessä ei taatusti ole tarkoitettu nimitellä tummempi ihmisiä.

  11. Ei ole suomalaisia miehiä, jotka tuomitsisivat tai rajoittaisivat nuoren naisen kielenkäyttöä ahdistelijansa kuvailussa, oli se sitten millaista tahansa. (Oli suht asiallista.) Jotain muita tekijöitä kuin miehiä on liikenteessä, varmaankin kanoja.

    Voimia ruotsalaisten kanssa, koeta valaa heihin rohkeutta ja joukkuehenkeä!

  12. Aina kun joku asia on vihervasemmistolle kiusallinen alkaa saivartelu yksittäisistä sanoista. Oli se sitten naisen asema islamissa, Euroopan väestökehitys tai vaikka tuulivoiman haitat niin aina löytyy joku ”väärä” sana mitä paheksua.

    Vaikka uskonto pakottaisi naiset pukeutumaan säkkiin, niin sanaa säkki ei saa sanoa. Vaikka väestö vaihtuu väestönvaihto ei saa sanoa. Tuulivoimalat tappavat lepakoita sadoin tuhansin, mutta koska se ei johdu infraäänistä, mitään ongelmaa ei ole.

    Säkki, väestönvaihto, infraääni. Saivartelemalla yhdestä sanasta peitetään kokonaiskuva. Itseasiassa vihervasemmiston mielestä jopa sana vihervasemmisto on jotenkin väärä. Tämänhän Juha Sipilä sai huomata pääministerikaudellaan kun erehtyi sanaa käyttämään.

    Voimia Riikalle!

  13. Taistele hiljaa, kansa Sinut on valinnut! Toivottavasti järki ja totuus kohtaa syyttäjien aivoissa! Hoidat työsi ja toivottavasti kollegat tukevat oikeasti! Oppositiossa on niin nykypäivän lapsellista toimintatapaa. Ovat huonoja häviämään, niin pitää hyökätä. Kuka pyysi, itsekeskeiset. Tuolla tyylillä vain pahentaavat omaa mainettaan. Nyt jo toinen sdp joka on ihan itseensä täynnä ja eikä tajua missä rajat. No mutta on kai selvää, että muut eivät olleet valittuja hommaan!!! Joten suu laulaa. Ja jos joku tätä ääntelyä ylläpitää niin hallitus itse. Eikö kuulu nyt työrauha ja asenne hoitaa asioita, joiden hoitamiseen on kansa valinnut. Ja Sinä olet saanut juurikin aikaan paljon! Olet upea, ja paljon vähemmän hävettää kuin Marinin aikaan 🙂

    • Äänioikeuttaan käyttivät kevään eduskuntavaaleissa hieman yli 70%. Syystä tai toisesta ääänioikeuttaan eivät käyttäneet loput n. 30%. Mitä tulee ”mandaatin” saaneisiin, niin Kokoomus, Perussuomalaiset, ja SDP saivat kukin n 14-15% äänistä. Täten ei voida mielestäni sanoa ”kansan” olevan yksittäisen ehdokkaan ja valituksi tulleen puolella.

      • Mitä sinä höpötät? Ei muuta kuin pitää saada taistella kaikkea vastaan. On oikein hyvä jos Riikka ym pysyyvät nyt siinä missä on. Se on heille kuuluva tilaisuus ja siihen ei ole kellään mitään oikeutta kiilata. On oikein mahtava kokoonpano!

      • Samaa mieltä. Ei todellakaan voi sanoa että kansa valitsi kun niin ei todellakaan ole. Nyt olis PS peiliin katsomisen paikka. Ja hallitusohjelmasta ei voi todellakaan sanoa että on välittävä ja vastuullinen. Kidutusohjelma se on ja ihmiset tulee voimaan vieläkin huonommin.

  14. Kiitos Riikka tekemästäsi työstä ja paljon voimia jatkoon. Meitä on paljon, jotka ovat kanssasi monista asioista samaa mieltä ja ovat halunneet muutosta vihervasemmistolaiseen politiikkaan.

  15. Terve Riikka. Vaikka en ole perus-suomalaisten kannattaja, arvostan suorapuheisuuttasi, reaktiivisuuttasi ja selkärankaa asioiden käsittelyssä.
    Vasemmistosta en edes mainitse, ei ole tarpeellista. Kaikilla on oikeutensa mielipiteisiinsä, tosin yleensä niitä ei esitetä yleisölle huhupuheiden ja muiden henkilöiden kustannuksella päät pensaan sisällä vaan rohkeasti itsensä julkistaen ja hyvien perusteluiden saattelemana.
    Maassamme on todennäköisesti uskomaasi enemmän kansalaisia jotka eivät näe sinua huonossa valossa tuon median salliman myllytyksen vuoksi.
    Tässä maassa, vaaditaan päättäväisiä toimia ja määrätietoisia ratkaisuja Suomen kansan hyväksi. Uskon että Sinä olet sopiva sinulle osoitettuun toimeen.
    Toivon että te kaikki Suomen tasavallan edustajat hoidatte tilanteen vaativalla vakavuudella toimeenne kuuluvat tehtävät niin saadaan taas Suomi ylös veren punaiseksi värjäämästä vihertävästä katuojasta.
    Hyvää kesää ja tuotteliasta hallituskautta.

  16. Riikka Purra
    Älä anna periksi niille, joilla ei nähtävästi ole muuta tehtävää, kuin vainota perussuomalaisia.

  17. Minusta olisi mukavaa, jos Suomessa olisi edes yksi puolue, joka ei syyttäisi muita puolueita, vaan sen periaatteisiin kuuluisi ystävällinen ja kunnioittava suhde kaikkiin, myös vastustajiin.
    Kun vastustajat arvostelevat ja ehkä hyökkäävät verbaalisesti tätä puoluetta vastaan, heille vastataan ystävällisesti perustellen oma kanta: meidän mielestämme…… näemme tämän asia näin, koska…….
    Jokaisella puolueella on joku viesti ja perustelut tälle viestille. Viesti pitäisi saada mahdollisimman monelle. Ystävällisyys, kyseenalaisten faktojen välttely ja kunnioittava sävy uppoaa kuin veitsi voihin.
    Puolueen tavoite pitää olla se, että saadaan mahdollisimman paljon ääniä vaaleissa, ei se, että saadaan vastustaja nolattua.

    Kun esim. vaalikeskustelussa kahden puolueen edustajat keskustelevat keskenään, jossa toinen nälvii kanssakeskustelijaansa ja toinen taasen ei sorru primitiivireaktioihin, niin lienee selvää, kummalla on paremmat mahdollisuudet voittaa keskustelu.
    Ainakin minuun tekee suuremman vaikutuksen tuo aikuismainen ote, kuin tuo hivenen primitiivisemmin käyttäytyvä ystävä.

    Voisiko PS olla ensimmäinen suomalainen puolue, joka hyödyntäisi tätä yllä kuvaamani psykologista asetta?

  18. Hyvä Riikka! Nyt demokratian vastaiset voimat koittavat sinua jyrätä, mutta muista että kyseessä on vain pieni porukka. Siis moraaliton media joka vääristelee sanomisiasi ja vallanhimoinen demokratiasta piittaamaton oppositio. Kansan tukea sinulle ja Perussuomalaisille tämä demoninen ajojahti vain vahvistaa. Totuuden kertomista ei tarvi pyydellä anteeksi. Kiitos Riikka sinulle koko Suomen kansan puolesta!

  19. Tsemppiä, kärsivällisyyttä ja lehmän hermoja! Äänekäs somekritiikki on yhtäältä puhdasta älyllistä epärehellisyyttä tahallisen väärinymmärryksen muodossa, ja toisaalta naiivin maailmankatsomuksen aiheuttamaa vastareaktiota persujen inhorealismia kohtaan. Muista kuinka moni sinua ja persuja äänesti. Tiedämme että olet ikävässä asiassa oikeassa.

  20. Woimaa tähän ja tulevaan, teillä on kansan antama valtuutus saada maamme kestävälle pohjalle. Tuo opposition kannustama muista kuin omista mielipiteistään mielensäpahoittavien joukko käyttää ääri-ilmaisuja, joiden taustaa eivät edes ymmärrä. Vuosien mittaan useasti ruotsissa vierailleena olen nähnyt kehitystä, jota en toivo joutuvani seuraamaan maassamme.

  21. Hei Riikka.
    Nyt kerätty adressi sinun erottamiseksi…
    Eivät he ole PS.n kannattajia.
    Olisin voinut toivoa että ed. hallituksestakin olisi joku voinut erota tehtävistään.
    Jatka työtäsi, älä tuota pettymystä niille, jotka sinua tukevat, iloa niille jotka PS ei ole äänestänytkään.

  22. Toivon jaksamista sinulle äläkä missään tapauksessa eroa hallituksesta. Media ei voi ajaa yli kansan demokraattista valintaa.

    • Sanoisin keskustelua netissä ja sen ulkopuolella tiiviisti seuranneena, ettei Riikka myöskään voi erota. En muista sukupolviin, että yksittäinen poliitikko Suomessa olisi saanut osakseen näin paljon vihaa ja vainoa. Mutta en toisaalta myöskään muista, että yksittäinen poliitikko olisi saanut näin paljon kannustusta, tukea, sympatiaa. Nämä ovat paljon syvempiä tunteita kuin mitä Marinin fanitus oli. Riikasta on tullut symboli suuremmalle liikkeelle suomalaisia, sadoille tuhansille ihmisille, kollektiivisemmalle kaltoinkohtelun kokemukselle. Tässä vaiheessa Riikan ero olisi perussuomalaisuudelle ilman tyhjentyminen ilmapallosta, lamauttava isku, henkinen luovuttaminen. Siksi vastapuoli sitä niin kiivaasti hakeekin.

      Ryhmän symboliksi noussutta ihmistä ei toinen yksilö voi korvata. Ei näin latautuneessa tilanteessa. Riikan ero olisi kamala ja hyvin pitkäkestoinen isku koko liikkeelle. Paljon suurempi kuin hallituksen ero. Tästä on tullut periaatteellista. Uskoakseni yleinen perussuomalainen tuntemus on, viiva on vedetty hiekkaan, ei enää taka-askelia. Joten toden totta jaksamista paljon raskaamman taakan kantamiseen kuin mitä Riikka todennäköisesti ikinä arvasi odottaa. Cometh the hour, cometh the wo/man.

  23. Tsemppiä Riikka. Minusta nostat tärkeitä asioita pöytään. Piipitys ei kuulu. Älä lähde nöyristelemään.

  24. Riikka Purra , toivotan sinulle paljon voimia ja hyviä ajatuksia ettei sinun tarvitse toreilla itku kurkussa säälipisteitä anoa (niinkuin Sannan).Sinulla on nyt muutamia vastustajia ja vihahenkilöitä mutta muista ,sinulla on 600.000 kannattajaa jotka toivovat sinulle menestystä ja muuta kivaa.

  25. Riikka, me monet ikätoverisi olemme kyllästyneet politiikkaan ilkeän ja ruman puhetavan vuoksi, joka hyökkää henkilöön ja pilkkaa. Se ei ole rakentavaa ja luo vastakkainasettelua ja lisää rumaa ja ilkeää. Et sinä ole ainoa eikä puolueesi, mutta puolueesi nykymuodostelma on eittämättä yksi suurimpia keskustelukulttuuriin ilkeyttäjiä. Tämä kaikki on saanut aikaan sen, että iso joukko hyvin keskitien kulkijoita, jotka ymmärtävät niin lökäpöksy Suomea kuin kaupunkilaisia vihervassareita ja miksi kaikki ajattelee kuin ajattelee. Se on kaikki ok, mutta mistä ilkeys puheissa nykyään. Sitä me emme ymmärrä ja siksi politiikasta ei enää haluta puhua tai kiinnostua vaan haluamme muutosta nykyiseen ilkeään ei rakentavaan keskustelukulttuuriin. On laajoja piirejä, joissa ei tulisi mieleenkään harrastaa huonoa huumoria siinä mielessä, että se olisi ilkeämielisesti tehtyä vaikka muuten toki huonoa huumoria on varmasti yleisesti kaikilla. Kyllä se kertoo paljon ihmisestä, jos huumorin varjolla oikeutetaan ilkeily toisille rumalla puhetavalla.

  26. Sama ongelma kuin Anneli Jäätteenmäen tapauksessa, Hänet valittiin demokraatisin vaalein , mutta Ay,ja vasemmistoliike Juorutoimittajien kanssa alkoivat koota kiusaajarinkiä, johon jokainen arvostelukyvytön poliitikko liittyi. Tapahtui harkittu poliittinen murha.
    Nykyinen vainottu valtiovarainministeri on hänkin demokraattisilla vaaleilla valittu ja saman kaavan mukaan sama vihervasemmisto yrittää hänetkin kiusata luopumaan tehtävästään. juoruaminen
    Jotain kansa on pppinut Valtamediaan ei ole luottamista, ei koronauutisoinnissa eikä missään Medioosojen mieleen ovat juorut ja valheet kaikista jotka eivät ole vasemmistolaisia.

    Onhan tällä sylttytehtaalla ( YLE, HS,IS,IL;MTV ) pelottava valta: Lokaa heittämällä ministereitten silmille heidät saa pakotettua läpeensä korruproituneen WHO:n ylikansalliseen pandemiasopimukseen.

  27. Hei Riikka, olen ylpeä sanoistasi. Mielestäni olet vahva ja vankkumaton Suomen puolestapuhuja.

    Olen itse maahanmuuttaja, Yhdysvaltoihin kasikyt luvulla muuttanut. Kovasti olen töitä tehnyt integroituakseni tähän maahan ja kulttuuriin. Mieheni on umpi amerikkalainen ja olen kiitollinen hänelle siitä että hän on ja edelleen arvostanut ulkomaalaistaustaani.

    Hallitsemattomassa maahanmuutossa isoin ongelma on koulussa. Opettajat joutuvat valtavien ongelmien eteen yrittäessään opettaa
    ei ainoastaan maan kieltä, mutta myös maan tapoja ja kulttuuria.
    Suomen kieli on vaikea oppia. Täällä Yhdysvalloissa monet maahanmuuttajat pitävät vaikeana oppia englantia.
    Olen keskustellut sekä amerikkalaisten että suomalaisten opettajien kanssa, ja kaikki sanovat samaa, jaksaminen alalla on vaakalaudalla.
    Tähän asiaan Riikka, on puututtava. Sekä maahanmuuttaja lapset että kantasuomalaiset kärsivät. Puhumattakaan siitä miten veronmaksajien kustannuksella rahoitetut suomalaiset opettajat pärjäävät.
    Vasemmiston utiopia Yhdistneistä Kansakunnista ei toteudu ruohonjuuri tasolla.
    Olemme vain ihmisiä ja haluamme perusluonteisesti samaistua itsemme kaltaisiin.

Jätä kommentti