Konsulttikieli, byrokraatit ja vaalitulos

Helsinki, varo! Kepu tulee ja vie turhat byrokraatit, etenkin Stadista! Jäädäänkö me tätä paitsi siis jatkossa?

Projektisuunnittelija toteuttaa Helsingin 6AIKA Avoin osallisuus ja palvelut -hankkeen toteutusta projektisuunnitelman mukaisesti. 6AIKA Avoin osallisuus ja palvelut on kuutoskaupunkien yhteinen EU hankeohjelma (Avoimet ja älykkäät kaupungit) jossa on kaikille kuutoskaupungeille yhteinen kärkihanke, josta on johdettu kaupunkikohtaiset osatoteutushankkeet. Helsingin osuus kärkihankkeen budjetista on noin 450 000 euroa/vuosi ja se ajoittuu ajalle 1.4.2015-31.3.2018.

Helsingin osatoteutushankkeen projektisuunnittelijoiden tehtäväksi on määritetty kaupunkitasoisen, monikanavaisen asiakaspalvelukeskuksen perustamiseen tähtäävä työ. Työ edellyttää nykyisten asiakaspalveluiden ja neuvontojen auditointia ja järjestelmärajapintojen määrittelyä. 6AIKA Avoin osallisuus ja palvelut – osatoteutuksessa monikanavaista asiakaspalvelukeskusta kehitetään yhteistyössä yritysten, tutkimus- ja kehittämislaitosten sekä kaupungin virastojen ja asukkaiden kanssa.

6AIKA Avoin osallisuus ja palvelut -tiimi sijoittuu kaupunginkanslian osallisuus ja neuvonta -yksikköön, jossa edistetään kaupunkitasoisesti osallisuusasioita sekä kehitetään kaupungin sähköisiä vuorovaikutusjärjestelmiä. 6AIKA tiimi työskentelee läheisesti myös kaupungin sähköisen asioinnin kehittämistiimin kanssa.

Työ alkaa mahdollisimman pian tai sopimuksen mukaan mikäli tehtävään saadaan täyttölupa (yksi paikka mahdollisimman pian, kaksi paikkaa 1.6 alkaen). Tehtäväkohtainen palkka 3200 e/kk sekä mahdolliset työkokemuslisät. Lisäksi tarjoamme ison organisaation edut – mahtavia työkavereita unohtamatta.

Kelpoisuusehto:  Edellytämme soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja kokemusta käyttäjälähtöisestä kehittämisestä. Eduksesi katsotaan yhteiskehittämisen ja osallistavan työotteen omaaminen. Lisäksi edellytämme: Odotamme sinulta itsenäistä työskentelyotetta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja asiakaskeskeistä työskentelytapaa. Luemme eduksi: Arvostamme ketterää ja innovatiivista ajattelua sekä Helsingin kaupungin palveluiden tuntemusta. Sinulle ei ole vierasta ict-palveluiden kehittäminen, yhteisömanagerointi tai palvelumuotoilu. Tuotat luontevasti myös hankkeen viestintää.

Ja tämä siis oli ihan totista totta. Hakuaika päättyy ylihuomenna. Muista ne mahtavat työkaverit!

6 kommenttia artikkeliin ”Konsulttikieli, byrokraatit ja vaalitulos

 1. Aina vain näitä sikiää! €%&%/ Tyhmyri eilisellään taitaa olla kanssasi samoilla linjoilla:

  tyhmyri.wordpress.com

 2. Tuo vaikuttaa yksinkertaiselta hallinnointi-, eli admin hommalta ja paikkaan pääsevä pyrkii välttämään ihmisten kanssa tekemisissä olemista työajallaan, paitsi tietysti sähköpostitse. Ennustan, että paikan saavalla taholla ei ole kokemusta ict-palveluiden kehittämisestä, yhteisömanageroinnista saati sitten palvelumuotoilusta. Asiakkaat voivat painua ******n, kunhan palkka juoksee. Mutta kieltämättä varsin monipuoliseksi muotoiltu työnkuvaus.

 3. ”Ketteryys” vaadittavana ominaisuutena kiinnostaa. Sen vastakohta saattaisi olla vaikkapa ”kömpelyys”.

  Kömpelöt saattavat ruokalassa asioidessaan tiputtaa kaupungin johtosäännön lattialle, eivätkä ole kovin kerkeitä reagoimaan poliittisten tuulien vaihteluihin.

  Jos olisin konsultti, en diskaisi kömpelöä hakijaa oikopäätä. Paitsi jos osoittautuisi perussuomalaiseksi, Mengelen oppien toteuttajaksi, kuten Yleisradion uutislähetyskin on aikoinaan vahvistanut. Eikä peruuttanut.

  • Kiitos kommenteista hh, Ensio ja Nostradamus Jr. Itselläni ensireaktio oli huvittuneisuus – jäin tavaamaan tuota 6AIKA Avoin osallisuus ja palvelut -asiaa. Ja sitten niitä muita uuskielisiä ilmaisuja. Millainen ihminen voi laatia tuollaisia ilmoituksia? Onko hän itse tuota mieltä, uskooko tuohon vai onko joku isompi vain käskenyt tehdä niin? Huvittuneisuutta seurasi kiukustuminen. Ei hyvänen aika tätä elämää ja näitä työpaikkoja. Ja totta hitossa EU:n rahoituksella.

   • Jos ilmoituksesta kävisi ilmi itse työnkuva neljällä-viidellä rivillä, Helsingin kaupungilla olisi käsiteltävänään tuhansia hakemuksia, koska tuon homman kykenee tekemään kuka tahansa joka osaa käyttää wordia, exceliä, s-postia, kahvinkeitintä ja heittää huulta työkavereiden kanssa. Siinä mielestäni syy imoituksen harkittuihin sanamuotoihin. Se on sitten toinen asia, millainen ihminen ilmoituksen on laatinut ja sitä en lähde spekuloimaan sen enempää koska kirjoittajan mielestä kyseessä voi olla hyvä vitsi tai sitten ihan vakavasti otettava työpaikkailmoitus, jota tulee käyttää valinnaisen puolen opintoviikon työpaikkailmoitusten väsäämiskurssin oppimateriaalina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s