Oikeusvaltio tarkoittaa uskottavaa kriminaalipolitiikkaa

Photo by Donald Tong on Pexels.com

Rikos ja rangaistus – siinä aihepiiri, josta kansalaisilla on yleensä paljon sanottavaa, ja mikä huomionarvoista, yleensä kovaa sanottavaa. Iltapäivälehdet seuraavat pikkutarkasti rikostapauksia ja viestivät roistojen saamista tuomioista. Siinä missä vastaantuleva kadunmies melko varmasti kannattaa kovempia tuomioita ainakin henki-, väkivalta- ja seksuaalirikoksista tuomituille, on tuomiokäytäntö ja vallitseva asiantuntemus vuosien varrella siirtynyt entistä pehmeämpään suuntaan.

Suomessa halutaan silitellä rikolliset kaidalle tielle. Tämä loukkaa monien oikeustajua ja vähättelee rikoksen uhrin kokemusta.

Oikeus ja kohtuus eivät toteudu, jos monista rikoksista tuomitaan liian lieviä rangaistuksia. Kyse ei ole vain kadunmiehen mielipiteistä, vaan tosiasiasta. Kun suomalaista rangaistusjärjestelmää verrataan naapurimaiden vastaaviin järjestelmiin, nähdään, että rikolliset pääsevät maassamme usein hyvin vähällä. Esimerkiksi törkeästä ryöstöstä tai törkeästä raiskauksesta tuomitaan Ruotsissa vankeutta aina vähintään viisi vuotta, kun Suomessa vastaavista teoista voi selvitä kahdella vuodella. Norja on vielä Ruotsiakin ankarampi, ja muun muassa näistä rikoksista on mahdollista tuomita vankeutta jopa 21 vuotta.

Suomen kriminaalipoliittisessa järjestelmässä paljousalennukset ja erikoisesti tulkitut ensikertalaisuuden lievennykset vielä keventävät rangaistusta. Se, että mitä enemmän rikoksia tekee, sitä vähemmän tulee kakkua, ei mahdu useimpien oikeustajuun.

Suomen vankiloissa uupuu tällä hetkellä kovilla oleva henkilökunta, jolla on jatkuva väkivallan kokemisen uhka. Toisin kuin hoitajia, vankeja sen sijaan ei saa rasittaa pakkotyöllä, koska se olisi ihmisoikeuksien vastaista. Vangeille järjestetään aktiviteettia ohjatuista liikuntatunneista kampaamopalveluihin. Vuosihoito vankilassa maksaa henkilöltä noin 80 000 euroa vuodessa. Ei liene liioiteltua sanoa, että hoitolaitoksissa olevat vanhukset eivät aina saa vastaavaa palvelua.

Yhä suurempi osa vangeistamme on ulkomaalaisia. Maahanmuuttajat ovat voimakkaasti yliedustettuja monissa rikostyypeissä. EU-direktiivin mukaan turvapaikka voidaan poistaa törkeän rikoksen tekijältä. Suomi ei käytä tätä mahdollisuutta.

Toinen direktiivi taas mahdollistaa säilöönoton rikoksen perusteella palautettavien henkilöiden kohdalla. Tätäkään Suomi ei ole ottanut käyttöön.

Lainsäädännössämme on mahdollisuus karkottaa vakavia rikoksia tehneitä, mutta tätä käytetään äärimmäisen harvoin. Ja yleensä vasta tuomioiden kärsimisen jälkeen. Olisi järkevämpää, että ulkomaalaiset vangit siirrettäisiin suomalaisista vankiloista kotimaidensa vankiloihin, ja heille määrättäisiin maahantulokielto. Tällä hetkellä siirtäminen vaatii vangin suostumuksen, ja koska olosuhteet suomalaisissa vankiloissa ovat tyypillisesti miellyttävämmät kuin monessa muussa maassa, ei suostumusta yleensä saada.

On myös välttämätöntä muuttaa kansalaisuuslakia niin, että vakavaan rikokseen syyllistyneet eivät voi koskaan saada Suomen kansalaisuutta ja että kansalaisuus voidaan tarvittaessa myös poistaa.

Katujengit, järjestäytynyt rikollisuus ja monet muut ongelmat ovat jo Suomessa. Vain riittävän kovilla toimilla me enää kykenemme estämään sen, mikä Ruotsissa on arkipäivää.

Ruotsissa kokeiltiin päänsilitystä mitä erikoisimmilla tavoilla. Ei toiminut. Eikä toimi Suomessakaan. 

(Kolumni on julkaistu Maaseudun Tulevaisuudessa 17.10.2022)

Perussuomalaisten uusi kriminaalipoliittinen ohjelma

Julkaisutilaisuus 10.10.2022

8 kommenttia artikkeliin ”Oikeusvaltio tarkoittaa uskottavaa kriminaalipolitiikkaa

 1. Ohisalolta ja Mikkoselta pitää kysyä kuinka monta ns. haaavoittuvaa he ottavat kotiinsa turvaa ja suojan kantasuomalaisten ahdistelemaa kotisomalia esim?
  Se toidstaisi kaikelle kansalle, että kansa on väärärrä ja me olemma oikeassa. Ja onko Ohisalon lapsi kenties tyttöoletettu? Vaikka huhujen mukaan sillä ei ole väliä vaikka olisi transistoriradio.

 2. Oikeaa, tavallisen kansalaisen oikeustajuun kirjoitat.
  Maahan tulleiden tikoksia käsitellään raastuvissa silkkihanskoin ja usein ovat ensikertalaisia rikoksissa massamme niin tuomioista hyvitetään myös silloin.maastakarkoitus ( perheellisyys tai mahdollinen työ ei saa olla esteenä) , kansalaisuuden menetys tai edes mahdollisuus hakea sitä käytäntöön.
  Toivon, että otstte tulevissa vaalitilaisuuksissa näitä esille.
  Voimia työhönne ”tutkaimua vastaan”.
  Yt Marja-Hannele Hyvärinen

 3. Eikös OIKEUSVALTIO tarkoita sitä, että on

  OIKEUKSIA ILMAN VELVOLLISUUKSIA.

  Ainakin Suomestamme voi havaita tämän OIKEUSVALTIO -periaatteen.

 4. Olaus Petri: Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei saata olla lakikaan. Sillä juuri sen kohtuuden tähden, mikä laissa on, se hyväksytään”! 1530-luvulta.

 5. EIKÖ TÄTÄ YYA-KAUTTA SAADA MILLÄÄN KATKAISTUA?

  VENÄLÄISET OSTIVAT KIINTEISTÖN NATON TANKKIEN VIERESTÄ NIINISALOSTA
  rautatieyhteyksien vierestä. Ostavatko se seuraavaksi koko Pori-Haapamäki radan?

  https://www.kankaanpaanseutu.fi/uutiset/art-2000009142883.html
  Venäläiset ostivat 4 000 neliön kiinteistön muutaman kilometrin etäisyydellä varuskunnasta
  Yli sadan huoneen ja 40 vessan ja kylpyhuoneen rakennuskokonaisuus sisältää myös oman ruumishuoneen ja suurtalouskeittiön.

  USAn tankkeja Niinisalossa tuotu salaisista luolista Norjasta Suomeen venäläisten
  nähtäviksi
  https://www.helsinkitimes.fi/finland/finland-news/domestic/15579-us-marines-move-tanks-from-secret-caves-in-norway-to-finland.html

 6. Kun verrataan vanhainkoteja ja vankiloita keskenään, pitää muistaa, että vanhukset maksavat hoitonsa itse. Nykyään sitä hoitoa ei edes saa kohtuullisella korvauksella. Yhteiskunta pitää huolen rahastamisesta ja jättää vanhukselle eläkkeestä kahvirahat. Rahoille on ”parempaa” käyttöä kun elämäntyönsä tehneiden vanhusten sijaan viihdytetään jopa karmeisiin rikoksiin syyllistyneitä vankeja; on terveelliset ateriat tarkkaan laskettuine kaloreineen, on päivittäistä ulkoilua sekä mahdollisuus opiskeluun ja erilaisiin harrastuksiin ja työntekoonkin, josta saa palkkaa. Suomi on oikeusvaltio, onhan?

  • Onhan se, koska me olemme sen tällaiseksi äänestäneet, vaikka vaihtoehtojakin olisi.

 7. Orwell kirjoitti ”eläinten vallankumouksessa”sioista,jotka tekivät vallankumouksen maatilalla.Mutta muuttuivat pian öykkäreiksi kuin entiset isäntänsä.Jossa entiset isännät ja siat juhlivat kimpassa.Oli vaikea erotaa kasvoista kummat olivat kumpia.Oli tapahtunut keskustan ja vihervasemm,,,tarkoitan sikojen ja isäntien symbioituminen.orwell irvaili teoksissaan valtakeskittymille ja pakkovaltaisuudelle.jotka ovat tuomitut lopulta epäonistumaan,omaan valheelliseen itsepetokseensa.Parodia on käynnyt haastavaksi,vallanpitäjät tekevät sen itse.Valitettavasti jälki on rumaa, järjetön toiminta ei voi voiton triumfiksi muuttua.vihdoinkin ”jengikieltäjätkin”ovat alkaneet myöntää että niitä todellakin on olemassa.Syynä rupeaa olemaan se (eritoten Ruotsissa)että viidakko edustajineen on alkanut levitä keskiluokankin asuinalueille.”parempaa väkeä”ei suuremmin kiinnostanut jos yksinhuoltaja pelkäsi Varissuolla,itiksessä,Vuosaaressa,ym mestoissa mennä illalla ulos.Tai kun kantasuomalainen 12V poika piestiin neljän päätä pidemmän uussuomalaisen toimesta koulussa.Vertauskuva:sika voi nykyään olla kukkona kavereineen muuallakin kuin tunkiolla.Hitlerin,Stalinin,Maon,husseinin,putinin motiiveihin ei vaikuta suurestikkaan rationaalinen järki.Narsisti vastaanottaa vain oikeassaolemisen sanomia.Hämmästystä näytelmässä herättä seikka,miten passiivisesti yhteiskunta (persuja ja joitakin kansalaisaktiveja lukuunottamatta)seuraavat tätä irvokasta pantomiimia.”suvaitsevaisto” yrittää nähdä jotain järkeä tässä lepsussa kriminaalipolitiikassa.epäonnistuen surkeasti,jonka tilastot todistavat aukottomasti kerta toisensa perään.Tämänkaltaisella psyykkisellä taantumalla ei ole yhteyttä syysuhdeajatteluun.rationaalinen järki loistaa poissaolollaan.”suvaitsevaisella”wokeltajalla,känselöijällä,”ihmisoikeus”aktiivilla,sekä vastaavilla koohottajilla on erinomainen lahja,sokeus omien toimien tuloksista,sekä kyvyttömyys nähdä oikea reaalimailma.Uhriajatteluun taantuneella narsistilla on ympärillään vain valikoidut vahvistajat.Tukijoukko varjelee epäjumalansa/jumaliensa loukkaamattomuutta fanatismiin saakka.esimerkkinä vaikka irvokas:uskonrauhan rikkominen.ministeriaitio on täynnä kuolleita sieluja,jotka istuvat kuin vahakabinetin hahmot penkeillään.Kaikki (tai melkein kaikki)rakentavat ehdotukset kimpoavat kuin vesi hanhen selästä.kuitenkin yrittää pitää,tulostakin tulee niinkuin Ruotsidemokraatit todistivat. Olisiko joku muutama vuosi sitten uskonut?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s