Galgojen päivä

Kuva: Pixabay.

Tänään vietetään jälleen galgojen päivää, dia del galgo. Galgot ovat espanjalaisia metsästyskoiria, joita tapetaan kiduttamalla vuosittain kymmeniä tuhansia, kun metsästyskausi päättyy. Mikäli haluat yksityiskohtia aiheesta, löydät niitä googlaamalla. Varoitus: karmeaa luettavaa.

Olen viime vuosina useasti nostanut galgot esille. Perheelläni on rescuekoira Romaniasta, ja vaikka hänkin on elänyt kurjan pentuelämän Bukarestissa, on galgojen elämä vielä jotain aivan muuta.

Muutama vuosi sitten hämmästelin sosiaalisessa mediassa, miten on mahdollista, että EU:ssa on jäsenmaa, jossa tällainen systemaattinen koirien kidutus on hyväksyttyä, ja miksi asiaan ei ole puututtu. Maa, jossa kuitenkin on tehty toimia härkätaisteluidenkin lopettamiseksi, jatkaa koirien kidutuskarnevaaleja. Suomalaisen median – ja poliittisten vastustajiemme – reaktio ulostulooni oli ala-arvoinen ja vahingoniloinen: Persu vaatii EU:ta puuttumaan, vaikka EU on niin surkea. Eikö persu tiedä, että tämä ei kuulu EU:lle?

No, se tulikin taas todistettua, sillä ei EU, sen paremmin kuin Espanja itse, ole tehnyt asialle mitään. Sairas perinne jatkuu kuten ennenkin.

Ja tänäkin vuonna näitä kauniita ja viisaita koiria tapetaan kymmeniä tuhansia. Jopa satoja tuhansia. Kivittämällä, polttamalla, hakkaamalla, hirttämällä. Määrät ovat järjettömiä ja aiheutettu kärsimys sanoinkuvaamatonta. Koirilta halutaan ensin palveluksia, sen jälkeen ne tapetaan kiduttamalla. Kuten aihetta käsitellyt Ylen juttu vuodelta 2017 kertoo, hylätyt galgot eivät ole edes yhden luodin arvoisia.

Järjettömintä on, että Espanjassa on menossa läpi eläinsuojelulainsäädännön uudistus, joka saattaa vielä entisestäänkin heikentää galgojen asemaa. Sosialistien johdolla tehdyssä muutoksessa metsästyskoirat halutaan jättää lainsäädännön ulkopuolelle. Tällöin esimerkiksi eutanasiaa ja pentujen teettämistä koskevat määräykset eivät koskettaisi lainkaan metsästyskoiria.

Laista olisi ymmärtääkseni määrä päättää ihan lähipäivinä. 

Lue lisää galgoista koira- ja eläinyhdistysten sivuilta. Anna näille hiljaisille koirille ääni.

5 kommenttia artikkeliin ”Galgojen päivä

 1. Suomessa sudet raatelevat kymmeniä koiria joka vuosi ja tekee metsästyksestä koirien kanssa äärettömän riskialtista, vaikeaa ja henkisesti kuormittavaa. Toivonkin, että tarttuisit Suomen susiongelmaan samanlaisella tarmolla ja ottaisit Suomalaisten koirat huolesi kohteeksi ja edesauttaisit niiden kanssa toimimista.

 2. Kertoo hyvin EU:n arvoista. Mitä ihmettä ne onkaan? Jos koirat olisivat häkeissä Suomenkin maailmanparantajat heräisivät.
  Kiitos Riikka blogista. Todella käsittämätöntä miten hiljaa vallan valemediakin on asiasta.

 3. Täytyypä jälleen kerran myöntää oma tietämättömyytensä. En ole ikinä kuullut moisesta Espanjalaisesta tavasta ja itsekkin metsästäjänä en hyväksy minkään elollisen turhaa rääkkäämistä.
  Riistalaukaus on ihan eri juttu kun Riikan kuvamaa , käytännössä psykopatiaan viittaama koirien rääkkäys. Pahinta tuossa on se, että koira ei älykkäänä elukkana tiedä miksi sitä rangaistaan.
  Jos kysymyksessä on kulkukoirat tai vastaavat niin ymmärrän niiden karsinnan mutta voi senkin tehdä sivistyneesti.

 4. Nyt kirjoittelen Teneriffalta ja ei ainakaan täällä ole ( onneksi) moista juhlaa.
  Joskus vuonna kivi ja sakset olin Bosnian puolella rajaa odottamassa lupaa mennä Kosovon puolelle.
  Silloin nuo isännöttimiksi jääneet koirat olivat ongelma. Ne olivat tottuneet syömään ruumiita ja niitähän riitti.
  2012 kun olin siellä uudestaan niin tuli määräys ettei saa enää ampua koiraa ellei se käy päälle.
  Muslimien tapa pitää koiraa on erilainen.
  Kyllähän me jouduttiin niitä niittaamaan mutta omistajaa ei ikinä löytynyt.
  Varsinkin vuoristoalueet olivat vaarallisia. Miinat ja villiintyneet koirat, loppukesästä tahallaan sytytetyt metsäpalot ja siihen sivuun vittumaiset ryssän masinoimat serbivouhkat jotka saattoivat ampua säären tai polven romuksi.
  Kaikkea sitä on tullut nähtyä.
  Syy miksi näitä kerron se, että meitä uudenajan veteraaneja on aika monta ja se ei ole ketään kiinnostanut.
  Taistelutovereista yksi on vetänyt haulit hattuun ja yksi on ihan hilkulla.
  Veteraanistatus saatiin kortin myötä mutta ei se ole missään näkynyt.
  Toivon seuraavalta hallitukselta sitä,että jos luvataan ”kruunu pojistaan pitää huolen” se toteutuisi.
  Nimimerkki. Vanha majuri.

 5. Nokian toimitusjohtajan Pekka Lundmarkin kommentti, että Nokia muka tarvitsee maahanmuuttajia Suomeen on liioittelussa virheellinen. (Olen Nokian sijoittaja)

  Ei Nokia kehitysmaapakolaisia palkkaa ja on sitä paitsi vähentämässä väkeä

  Nokialla oli vähän aikaa sitten 100 000 työntekijää, joista runsaat 5 prosenttia oli Suomessa. Totta, että Nokialla on ulkomaisia työntekijöitä esim. Intiassa, mutta ne asuvat perheineen kotimaassaan

  Näinhän se toimii

  Lundmark on irtisanomassa koko ajan väkeä, äskettäin työläisiä oli 90 000,
  jolloin luvattiin lisävähennystä 10 000 ja Suomessa vähennystarve oli runsaat 300

  Nyt työväkeä Nokialla lienee runsaat 80 000, josta 6500 eli VAIN 8 PROSENTTIA ON SUOMESSA

  Ja niistäkin pieni osa on maahan hankittuja ULKOMAILTA kuten EUROOPASTA. Ja ne on valittu tarkasti poimimalla ammattilaisista eivätkä ole mitään yleistä maahanmuuttoporukkaa kehitysmaista

  https://yle.fi/a/3-11839104 Nokia kertoo karsivansa maailmanlaajuisesti 5 000–10 000 työpaikkaa kahden vuoden sisällä. Yhtiöstä kerrotaan Ylelle, että Suomi tulee selviämään keskimääräistä vähemmällä. – Tällä hetkellä arvioimme Suomen neuvottelujen piiriin kuuluvan 314 työpaikkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s